Studierelevant frivilligt arbejde

Studierelevant frivilligt arbejde

Det er smadderhyggeligt, givende og lærerigt at være frivillig madinstruktør på Madskoler. Men for Louise Voldum, der er uddannet inden for Ernæring og Sundhed, viste det frivillige arbejde at have endnu større betydning.

 

”Som nyuddannet er det rigtig fedt at have studierelevant erfaring, når du skal lande dit første job. Den erfaring, jeg har fået i 4H – fx med at have børn i køkkenet og forældrekontakt – har helt sikkert været afgørende for, at jeg fik mit første job som køkkenleder i en daginstitution”

- Louise Voldum

 

I dag har Louise skiftet køkkenlederjobbet ud med et job som 4H konsulent, hvor hun arbejder med at etablere Madskoler i midt- og nordjylland.

Fik relevant erfaring som ledte til praktikplads og senere et job

Louise startede som frivillig madskoleinstruktør hos 4H, inden hun ansøgte om en praktikplads under sine studier i efteråret 2016. Hun tænkte, at det var en god måde at få noget erfaring.

 

”Med min uddannelse inden for Ernæring og Sundhed har jeg en faglig interesse for mad. Og så synes jeg, det er rigtig spændende at arbejde med børn og en vigtig opgave at formidle viden om mad til børn og unge på en praktisk og sjov måde. Det var et godt match med 4H,” fortæller Louise.

Noget af det Louise har fået erfaring med som praktikant og madskoleinstruktør hos 4H, og som hun har kunne skrive på CV'et og bruge i sin videre karriere, er blandt andet:

  • Planlægning og koordinering af madskoleuge
  • Formidling til børn og forældre
  • Madlavning sammen med børnene
  • Få samarbejdet med de andre instruktører til at fungere
  • Undervisning af børnene i madlavning, kost og sund livstil
  • Håndtere kaos i køkkenet
  • Budgethåndtering

Louises frivillige arbejde har også ledt hende videre i jobs. Hun har nemlig fået et stort netværk, hvor den daværende 4H konsulent, kunne anbefale Louise til hendes første arbejdsgiver. Et netværk der også gjorde, at det var Louise som 4H ringede til, da de havde brug for hjælp til arbejdet bag Madskoler.

"Hos Madskoler og i 4H er vi utroligt stolte over, at mange studerende vælger at bruge deres kræfter hos os - først og fremmest som frivillige, men bestemt også som praktikanter," fortæller Line Munk Damsgaard, landsdækkende Madskolekoordinator og ernæringschef i Landbrug & Fødevarer

 

”Vi nyder godt af de studerenes faglighed og interesse for madskolekonceptet. Det er fantastisk, når både de studerende og  børnene på Madskoler får noget ud af samarbejdet,” 

- Line Munk Damsgaard, landsdækkende Madskolekoordinator

 

 

Det giver mening at være frivillig

Succesen som frivillig giver både mening pga. den erfaring du får, men den giver også mening på et andet plan, mener Louise.

”Det at gøre noget for andre, det er stort. Det har været utrolig motiverende at kunne mærke, at jeg giver noget glæde til børnene, som de kan tage med hjem. Det er også derfor, jeg stadig er frivillig i 4H og nu har fået en plads i bestyrelsen i 4H Østjylland.” Læs også om frivillig instruktør Gitte Klærke Olesen og Zarina Drejers oplevelser og erfaringer som frivillige instruktører hos Madskoler.

Hvad kommer du til at lave på Madskoler?

Som frivillig instruktør hos Madskoler giver du viden om madlavning, kost og sund livsstil videre til børn og unge. Samtidig får du en uforglemmelig oplevelse med en masse glade børn og opbygger faglige kompetencer indenfor blandt andet ernæringsformidling, didaktik og projektkoordinering, som kan skrives på dit CV.

 

Jeg læser en professionsbachelor i ernæring og sundhed i København, og der er jo også pædagogik i. Så for mig er det helt perfekt at få lov til at dele min passion for mad og ernæring med børnene.

– Manja, frivillig instruktør

 

 

Ernærings- og sundhedsstuderende besidder en række faglige kompetencer og kunnen, som virkelig kommer i spil på Madskoler: Rollen som instruktør vil hovedsageligt bestå i at instruere børnene i madlavning samt aktivere børnene gennem lærerige lege. Herudover skal der formidles viden om sundhed, kost, hygiejne samt vigtigheden af fysisk aktivitet til børnene. Der vil desuden være en række praktiske opgaver som fx indkøb, oprydning og information til forældre. Der er udviklet et unikt program for ugen med madlavning, aktiviteter, lege og undervisning. Men der er naturligvis også plads til sjove indfald, skøre idéer og hygge med børnene, hvor I især kan lade jer inspirere af jeres faglighed.

 

Se en video om livet som Madskole-instruktør her

"Jeg ville gerne have et fagligt udbytte og noget på mit CV – men jeg fik jeg meget mere – både ift. børnene og det pædagogiske.

– Stine, frivillig instruktør

 

 

Læs mere om det at være frivillig hos Madskoler her.