At være Madskoleinstruktør

At være Madskoleinstruktør

Som frivillig instruktør på en Madskole får du mulighed for at få en uforglemmelig oplevelse sammen med børn og afprøve teori i praksis. Du vil være med til, at børn i alderen 8-12 år får viden om madlavning, sund mad og motion på en sjov, lærerig og aktiverende måde. 

 

Arbejdet som instruktør vil hovedsageligt bestå i at instruere børnene i madlavning og aktivere dem gennem lærerige lege. Herudover er der brug for hjælp til at formidle viden om sundhed, kost, hygiejne og fysisk aktivitet til børnene. Der vil desuden også være en række praktiske opgaver som fx indkøb, oprydning og information til forældre. Der er også plads til sjove indfald, skøre idéer og hygge med børnene. 

 

Hos Madskoler udvikler vi hvert år opskrifter og undervisningsmateriale, som danner rammen for ugens aktiviteter.

 

På hver Madskole er der typisk 3-5 frivillige instruktører, hvoraf én udnævnes til at være kontaktperson og én udnævnes til at være økonomiansvarlig. Inden Madskolen begynder, mødes instruktørgruppen som afholder et par (oftest 1-3) planlægningsmøder, hvor du har mulighed for at komme med idéer og sætte dit personlige præg på selve ugen. Hvordan de enkelte opgaver i forbindelse med planlægningen og gennemførelsen af Madskolen bliver fordelt, afgøres i instruktørgruppen.

Alle instruktører på Madskoler arbejder frivilligt, hvilket er en forudsætning for, at Madskoler kan etableres. Nedenfor kan du se, hvad du får ud af at være frivillig instruktør på Madskoler:

- En fantastisk oplevelse med børn, unge, mad og motion

- Styrkede planlægnings- og formidlingsevner

- Bevis for din deltagelse, der kan bruges til dit CV

- Mulighed for at deltage på landsdækkende instruktørkurser

- Mulighed for at udvide dit netværk

- En kæmpe mappe med en masse gode opskrifter

- Et forklæde

- Erfaring og kompetencer inden for bl.a.:

  • pædagogik
  • didaktik
  • ernæring
  • hygiejne
  • madlavning
  • måltidsplanlægning
  • fysisk aktivitet

Det kræver ingen særlig baggrund eller specifikke kompetencer at blive frivillig instruktør på Madskoler. Det vigtigste for os er, at du har lyst og mod på at lave mad sammen med børn. Du skal være over 18 år for at være instruktør på Madskoler. Er man under 18 år, kan man være hjælper i nogle dage på Madskolen, eller hele ugen hvis der er behov for det.

Madskoler afholdes i skolesommerferien mens ’3 dage med Madskoler’ primært afholdes i efterårsferien. Madskoler foregår i tidsrummet 9.00-15.30 mandag til fredag. Fredag inviteres forældrene til fernisering og en eftermiddagssnack i tidsrummet 14.00-15.30.


’3 dage med Madskoler’ afholdes i tidsrummet 9.00-15.00 mandag til onsdag.
Tiderne er vejledende og kan varierer de enkelte skoler imellem. Nærmere information ses under tilmelding.

 

Afholdelsen af Madskoler foregår på skoler rundt omkring i landet. Hvor der præcist etableres Madskoler afhænger af, hvor der er frivillige. Vi ønsker at etablere Madskoler så mange steder som muligt i Danmark, så tøv endelig ikke med at kontakte os, hvis der endnu ikke er etableret en Madskole i nærheden af dig. 

Der er god mulighed for at lave din helt egen Madskole i lige netop din by. Som nævnt ovenfor ønsker vi at etablere Madskoler alle de steder i landet, hvor vi kan finde frivillige instruktører. Ønsker du at være med til at arrangere Madskoler i din by, hører vi meget gerne fra dig. Måske kan du selv samle instruktører nok, hvis ikke hjælper vi dig naturligvis gerne med dette.

Se desuden mange flere spørgsmål og svar her.

 

Ønsker du at tilmelde dig som frivillig instruktør skal du udfylde formularen her på hjemmesiden.

 

Hvor afholdes Madskoler?

Princippet for oprettelse af Madskoler er, at vi afholder Madskoler der, hvor minimum tre frivillige kan og vil stå for det i samme område og uge. Det er derfor forskelligt fra år til år, hvor vi afholder Madskoler.

Hvert år afholder vi mere end 100 Madskoler fordelt over hele Danmark. Det er antallet af instruktør-tilmeldinger, der afgør, hvor mange Madskoler vi opretter.

 

Vi opretter Madskoler løbende i takt med, at vi får tilmeldinger fra frivillige frem mod sommerferien. Indenfor 14 dage efter du har tilmeldt dig som frivillig, vil du blive kontaktet af en lokal 4H konsulent. 4H konsulenterne har overblik over instruktør-tilmeldinger, sammensætter instruktørgrupper og opretter Madskoler.

 

Har du brug for at høre mere?

Du kan finde svar på de mest gængse spørgsmål her. Er der stadig tvivl, er du velkommen til at kontakte din lokale konsulent (ved spørgsmål om det at være instruktør), eller skrive til hovedkontoret ved andre spørgsmål. Vi er altid klar til at hjælpe!

Midt- og nordjylland

Jeanette Hohwü Bisgaard Sørensen

2012 6040

jhbs@4h.dk

Midt- og nordjylland

(På barsel til 01.01.24)

Louise Voldum Lanng

Sydjylland og Fyn

Sjælland, Lolland og Falster

Sjælland, Lolland og Falster

Bornholm

Anna Orheim H. Jensen
2485 4903

aoj@blf.dk

Madskolers hovedkontor

Line, Benjamin eller Mathilde

2425 7456

madskoler@4h.dk