Opskrifter

Opskrifter

Madbogen er udgangspunktet for børnenes køkkeneventyr på Madskoler. Bogen er fuld af gode opskrifter specielt udviklet til børn samt gode tips og tricks om madlavning, sundhed og råvarer, der kan gøre det sjovere og nemmere at lave mad. Alle børn, der deltager på Madskoler, får et trykt eksemplar af Madbogen med hjem.

 

Det er vores mål, at maden på Madskoler er sund og varieret. Som hovedregel er opskrifterne til hovedmåltiderne Nøglehulsmærkede, hvilket betyder, at de lever op til et eller flere krav for indhold af fedt, sukker, salt og kostfibre og fuldkorn. I en sund og varieret kost er der også plads til lidt til den søde tand - og det er der også tænkt på hos Madskoler.

 

På Madskoler opfordres børnene til at smage på maden, og vi ønsker at inspirere til at gøre sund og varieret kost til et naturligt valg. På Madskoler vil dit barn være med til at tilberede store som små måltider med brug af alle basale madlavningsteknikker, og vi øver os også i at smøre en sund og nærende madpakke. Et gennemgående tema for Madskoler er madspild, som vi bestræber os på at undgå, samtidig med at vi lærer børnene om korrekt opbevaring af mad, hvordan man kan bruge rester, og hvad god planlægning betyder for at minimere madspild.

 

Opskrifterne i Madbogen er udviklet i et samarbejde mellem mesterkok Per Thøstesen og madlavnings- og ernæringskyndige fra Landbrug & Fødevarer. Tre børn, der tidligere har været på Madskole, er med til at teste og fotografere opskrifterne til Madbogen for det kommende år. 

 

Madbogen udgives hvert år, og de seneste års bøger er frit tilgængelige for alle interesserede børn og voksne og kan downloades som pdf herunder.

I Madbogen 2022 kan du finde en masse lækre børnevenlige opskrifter, som tager udgangspunkt i mormormad anno 2022.

 

Download Madbogen 2022 (pdf)

Madbogen 2021 var egentlig lavet til 2020. Grundet corona måtte vi dog vente med at bruge de lækre opskrifter, som tager udgangspunkt i mad fra hele verden.

Download Madbogen 2021 (pdf)

I Madbogen 2019 kan du finde en masse lækre, smagfulde og børnevenlige opskrifter, der udfordrer smagsløgene.

 

Download Madbogen 2019 (pdf)

Madbogen 2018 indeholder børnevenlige opskrifter, der omfatter alt fra super-sommer-grød til rødspættefilet med æble og fennikelsauce.
Download Madbogen 2018 (pdf)

Madbogen 2017 byder på mange favoritter, herunder en af de helt store morgenmadshits, fodboldlandsholdets favoritgrød.


Download Madbogen 2017 (pdf)

Madbogen 2016 indeholder opskrifter, som både er sunde og nærende, men der er også plads til søde indslag.


Download Madbogen 2016 (pdf)