Opskrifter

Opskrifter

Madbogen er udgangspunktet for børnenes køkkeneventyr på Madskoler. Bogen er fuld af gode opskrifter specielt udviklet til børn samt gode tips og tricks om madlavning, sundhed og råvarer, der kan gøre det sjovere og nemmere at lave mad. Alle børn, der deltager på Madskoler, får et trykt eksemplar af Madbogen med hjem.

 

Det er vores mål, at maden på Madskoler giver børnene lyst til meget mere madlavning derhjemme. Herudover har vi fokus på at maden er sund og varieret. I en sund og varieret kost er der også plads til lidt til den søde tand - og det er der også tænkt på hos Madskoler. Vi ønsker at inspirere til at gøre sund og varieret kost til et naturligt valg. 

 

På Madskoler er kræsenhed og kræsne børn ikke noget vi taler om. Vi arbejder i stedet aktivt på at styrke børnenes madmod og madglæde ved at inddrage dem i madlavningsprocessen, eksperimentere med forskellige smage og teksturer, alt imens vi selvfølgelig respekterer børnenes egne personlige præferencer.

Et gennemgående tema for Madskoler er madspild, som vi bestræber os på at undgå, samtidig med at vi lærer børnene om korrekt opbevaring af mad, hvordan man kan bruge rester, og hvad god planlægning betyder for at minimere madspild.

 

Opskrifterne i Madbogen er udviklet i et samarbejde med madlavnings- og ernæringskyndige fra Landbrug & Fødevarer. En lille gruppe børn, der tidligere har været på Madskole, er med til at teste og fotografere opskrifterne til Madbogen for det kommende år. 

 

Madbogen udgives hvert år, og de seneste års bøger er frit tilgængelige for alle interesserede børn og voksne og kan downloades som pdf herunder.

I Madbogen 2023 finder du opskrifter som fødselsdagsgrød og meget mere. Årets tema var fødselsdag i forbindelse med Madskolers 20 års jubilæum. 

Download Madbogen 2023 (pdf)

I Madbogen 2022 kan du prøve kræfter med opskrifter som boller i karry og tarteletter - i nyfortolkede udgaver. Årets tema var mormormad anno 2022.

Download Madbogen 2022 (pdf)

Madbogen 2021 var egentlig lavet til 2020. Grundet corona måtte vi dog vente med at bruge de lækre opskrifter, som tager udgangspunkt i mad fra hele verden.

Download Madbogen 2021 (pdf)

I Madbogen 2019 kan du finde en masse lækre, smagfulde og børnevenlige opskrifter, der udfordrer smagsløgene.

 

Download Madbogen 2019 (pdf)

Madbogen 2018 indeholder børnevenlige opskrifter, der omfatter alt fra super-sommer-grød til rødspættefilet med æble og fennikelsauce.
Download Madbogen 2018 (pdf)

Madbogen 2017 byder på mange favoritter, herunder en af de helt store morgenmadshits, fodboldlandsholdets favoritgrød.


Download Madbogen 2017 (pdf)

Madbogen 2016 indeholder opskrifter, som både er sunde og nærende, men der er også plads til søde indslag som fx blåbærmuffins. Download Madbogen 2016 (pdf)