Bliv instruktør

Bliv instruktør

Har du lyst til at være sammen med børn i en aktivitet hvor mad, leg og læring er omdrejningspunktet? Så bliv frivillig instruktør på Madskoler! 

 

Alle er velkomne – uanset evner i et køkken og erfaring med børn. Det vigtigste er, at du har lysten til at give børn en god og lærerig oplevelse med mad.

 

På Madskoler bliver forældrene smidt ud af køkkenet, og børnene tager grydeskeen i egen hånd. De lærer at lave god, sund mad fra bunden, dyrker motion og kommer på ekskursion, hvor de ser fødevarer i kæden fra jord til bord hos en dansk jordbrugs- eller fødevarevirksomhed.

 

Som frivillig instruktør på Madskoler giver du viden om madlavning, kost og sund livsstil videre til børn og unge. Samtidig får du en uforglemmelig oplevelse med en masse glade børn og opbygger faglige kompetencer i blandt andet ernæringsformidling, didaktik og projektkoordinering, som kan skrives på dit CV.

Alle interesserede over 18 år kan blive instruktører på Madskoler. Det vigtigste for os er, at du har lyst og mod på at lave mad sammen med børn. Er du under 18 år, kan du blive medhjælper på Madskoler.

 

Instruktørtyper

På alle vores Madskoler løfter instruktørerne i flok. Vi hjælper hinanden alle tager del i planlægningen, gennemførelsen og evalueringen. På de enkelte Madskoler er der desuden brug for at én instruktør påtager sig  det overordnede ansvar for økonomien samt at én påtager sig ansvar som kontaktperson. Læs mere om de forskellige instruktørtyper nedenfor.

At være almindelig instruktør indebærer, at du tager del i planlægning, gennemførelse og evaluering af Madskolen. Eventuelle ansvarsområder (foruden økonomi- og kontaktpersonansvar) aftales i instruktørgruppen.

At være instruktør med økonomiansvar betyder, at du har ansvar for Madskolens indtægter og udgifter. Det er dig, der får udbetalt á conto beløb og får tilsendt kontokort til REMA 1000. Dit ansvar vil bl.a. bestå i at samle kvitteringer for alle køb, tjekke at budgettet overholdes, udbetale penge til de andre instruktører, hvis de har lagt ud, lave et afsluttende regnskab og herunder overføre eventuelt ubrugte midler tilbage til 4H samt aflevere kontokortet retur. Den økonomiansvarlige deltager desuden på lige fod med de resterende instruktører i forbindelse med planlægning, gennemførelse og evaluering af Madskolen.

At være instruktør med kontaktansvar for Madskolen betyder, at det er din mobiltelefon som forældre, sponsorer (ved levering af fødevarer), konsulenter mv. ringer til i tilfælde af spørgsmål. Det er vigtigt, at du som kontaktperson har din mobil på dig i hele Madskole-perioden (mellem 3 og 5 dage). Kontaktpersonen deltager desuden på lige fod med de resterende instruktører i forbindelse med planlægning, gennemførelse og evaluering af Madskolen.

 

Vi vil rigtig gerne have dig med på holdet!

Alle instruktører modtager et diplom som bevis på deres deltagelse.