Bliv instruktør

Bliv instruktør

Bliv frivillig Madskoleinstruktør i børne- og ungdomsorganisationen 4H

 

  • Har du lyst til at arbejde sammen med andre engagerede frivillige om at skabe en uforglemmelig madoplevelse for børn i alderen 8-12 ?
  • Har du overskud til at bruge 5 hele dage i sommerferien / 3 hele dage i efterårsferien?
  • Kan og vil du prioritere tid til mindst 2 møder med dine medinstruktører forud for Madskolen, samt tid til praktisk planlægning og indkøb?

Kan du svare ja til ovenstående 3 spørgsmål, er det lige DIG vi mangler som frivillig instruktør på Madskoler! 

 

Se her hvilke områder vi pt. arbejder på at oprette Madskoler i. 

 

Alle er velkomne som frivillig Madskoleinstruktør – uanset evner i et køkken og erfaring med børn. Det vigtigste er, at du har lysten til at give børn en god og lærerig oplevelse med mad. Som instruktør deltager du sammen med 2-4 andre frivillige, hvor I sammen har ansvar for 12-20 børn.

 

Du og dine medinstruktører vil i løbet af Madskolen stå for at give viden om madlavning, kost og sund livsstil videre til børn og unge. Dit eget udbytte er først og fremmest en uforglemmelig oplevelse med en masse glade børn og andre engagerede frivillige. Du opbygger desuden faglige kompetencer i blandt andet ernæringsformidling, didaktik og projektkoordinering, som kan skrives på dit CV. Alle frivillige instruktører modtager et diplom som bevis på deres deltagelse.

 

Alle interesserede over 18 år kan blive frivillig på Madskoler. Det vigtigste for os er, at du har lyst og mod på at lave mad sammen med børn. Er du under 18 år, kan du blive medhjælper på Madskoler.

 

Vi vil rigtig gerne have DIG med på vores hold af frivillige!

Instruktørtyper

På alle vores Madskoler løfter instruktørerne i flok. Vi hjælper hinanden, alle tager del i planlægningen, gennemførelsen og evalueringen. På de enkelte Madskoler er der desuden brug for at én instruktør påtager sig  det overordnede ansvar for økonomien samt at én påtager sig ansvar som kontaktperson. Læs mere om de forskellige instruktørtyper nedenfor.

At være almindelig instruktør indebærer, at du tager del i planlægning, gennemførelse og evaluering af Madskolen. Eventuelle ansvarsområder (foruden økonomi- og kontaktpersonansvar) aftales i instruktørgruppen.

At være instruktør med økonomiansvar betyder, at du har ansvar for Madskolens indtægter og udgifter. Det er dig, der får tilsendt kontokort til REMA 1000. Dit ansvar vil bl.a. bestå i at samle kvitteringer for alle køb, tjekke at budgettet overholdes og lave et afsluttende regnskab til 4H . Den økonomiansvarlige deltager desuden på lige fod med de resterende instruktører i forbindelse med planlægning, gennemførelse og evaluering af Madskolen.

At være instruktør med kontaktansvar for Madskolen betyder, at det er din mobiltelefon som forældre, sponsorer (ved levering af fødevarer), konsulenter mv. ringer til i tilfælde af spørgsmål. Det er vigtigt, at du som kontaktperson har din mobil på dig i hele Madskole-perioden (mellem 3 og 5 dage). Kontaktpersonen deltager desuden på lige fod med de resterende instruktører i forbindelse med planlægning, gennemførelse og evaluering af Madskolen.