Samarbejde med Ældresagen

Samarbejde med Ældresagen

ÆldreSagen er en del af Madskolesamarbejdet og har siden 2017 samarbejdet med 4H om at rekruttere frivillige instruktører til Madskoler i hele landet. Mange af ÆldreSagens medlemmer vil gerne gøre en forskel for børn og unge – her er Madskoler en oplagt mulighed.

 

Madskoler giver muligheder

Madskoler giver mulighed for at møde nye mennesker i lokalområdet — fx andre frivillige, børn og deres forældre — som du oplever et fællesskab med. Derudover er du med til at holde kogekunsten i live og lærer børn om sunde madvaner, samtidig med du får en unik og livsbekræftende oplevelse i selskab med en masse skønne børn og andre frivillige. Tideligere frivillige fortæller, at de nyder at bruge noget af deres tid på noget meningsfuldt. 

 

Hvem kan blive frivillig instruktør? 

Alle kan blive frivillige på Madskoler, uanset om du er pensionist eller i arbejde. Både mænd og kvinder har tidligere været frivillige og du skal heller ikke have en bestemt alder. Du behøver ikke have professionel erfaring med børn eller madlavning, men du skal selvfølgelig kunne lide at være sammen med børn og have lyst til at lære dem at lave mad. Du kan sagtens blive madskoleinstruktør, selv om du ikke har undervist børn før, for du samarbejder med andre instruktører, og I får materialer, inspiration og hjælp til at tilrettelægge og gennemføre Madskolen. Lysten og engagementet for at gøre en forskel for børn er det vigtigste.

 

Læs mere på Ældre Sagens hjemmeside.