Erfaring - personligt og fagligt

Erfaring - personligt og fagligt

Gitte Klærke Olesen har igen i år tilmeldt sig som Madskoleinstruktør. Hun glæder sig lige så meget som børnene til at det bliver sommerferie og Madskoler skydes i gang. Som Madskoleinstruktør oplever Gitte, at hun gør en forskel for børnene og samtidig får rigtig meget ud af oplevelsen selv - på et fagligt såvel som personlig plan.

Gitte Klærke Olesen blev forrige år frivillig Madskoleinstruktør hos Madskoler på baggrund af en klar opfordring fra en studiekammerat og med sin mormors have og køkken i minderne - det var nemlig her hun selv fik hendes barnelærdom om mad.  


Gitte læser i dag Ernæring og Sundhed på UC Syd i Haderslev, hvor en tidligere frivillig hos Madskoler prikkede Gitte på skulderen og spurgte om Madskoler måske var noget for hende – og selvfølgelig var det, det.
 

“Sæt i gang - og så er jeg jo sådan én, at når jeg går ind i noget, så går jeg ind i det med hud og hår”, fortæller Gitte Klærke Olesen begejstret.  

 

Gitte har meldt sig som frivillig både på baggrund af sin opvækst med Mormorens have og køkken, men også på grund af, at hun som Madskoleinstruktør kan få erfaring til sit studie. Hun nævner selv, at hun glæder sig lige så meget som børnene til at, det bliver sommerferie og Madskoleugerne skydes i gang. 

 

“Det er en positiv oplevelse med Madskoler og den der nysgerrighed som børnene har og kan blive ved med at bevare gennem ugen, den synes jeg er fantastisk", siger Gitte Klærke Olesen og fortsætter: 

 

“Jeg tror også, at det er det, at man giver så meget af sig selv. Jeg føler 100%, at jeg giver noget videre til Madskolebørnene”.  

Når Gitte afslutter en Madskoleuge føler hun en stor tilfredshed med at have givet vigtigt viden videre til børnene; dog er det ikke kun viden om madkundskab der får hende til at trække på smilebåndet. 

 

“Jeg føler også en glæde over at kunne gøre noget for de børn, som kommer fra travle familier. På Madskoler bliver der sat tid af til børnene, så de kan mærke en voksens nærvær.”  

 

Gitte Klærke Olesen har igen i år tilmeldt sig som Madskoleinstruktør og glæder sig rigtig meget. 

Hvis du synes, at Gittes historie bidrager til din nysgerrighed om frivilligt arbejde hos Madskoler, kan du læse mere her.