Madskoler i sommerferien 2021

Madskoler i sommerferien 2021

Madskoler i sommerferien 2021

 

De første af sommerferiens Madskoler åbner op for tilmelding d. 13. april 2021 i tidsrummet 13.00-17.00. Grundet COVID-19 vil familiearrangement ikke blive afholdt. Herudover vurderes det individuelt på de enkelte skoler, hvorvidt de tager på ekskursion.

 

Til sommer inviteres børn i alderen 8-12 år igen til at lære om mad hos Madskoler. De enkelte Madskoler afholdes i dagtimerne mandag til fredag. Meget vil være som det plejer, men noget vil også blive ændret.

"Madskolers hovedaktivitet er madlavning og det vil der være masser af på sommerens Madskoler, ligesom vi har fokus på, at børnene opnår læring omkring den mad de laver og spiser. Men vi har også set os nødsaget til at ændre i nogle af vores ellers faste aktiviteter. Særligt har vi valgt at droppe familiearrangementet ligesom ekskursionen ikke vil være et fast element på alle Madskoler", fortæller landsdækkende Madskolekoordinator Line Munk Damsgaard.

 

Normalt afholder de enkelte Madskoler et arrangement i slutningen af ugen, hvor børnene giver deres forældre en smagsprøve på det, de har lært i løbet af ugen. Men i år må børnene give deres forældre smagsprøver på deres lærdom hjemme.

Line Munk Damsgaard forklarer: "En Madskole har typisk 20 børn og hvis hvert barn skal have deres mor, far og eventuelt også søskende på besøg, så kan det blive rigtig mange mennesker, der skal samles. Det har vi vurderet ikke er optimalt i denne tid."

 

Årsagen til at ekskursionen ikke gennemføres alle steder er bl.a. fordi, arrangørerne ikke ønsker, at belaste den offentlige transport såvel som samle mange mennesker på lille plads.

"Vi har valgt at gøre ekskursionen til en mulighed frem for et krav. I samråd med de frivillige på de enkelte Madskoler, vil vi beslutte, hvad der er den bedste løsning for dem," fortæller Line Munk Damsgaard

 

Åbningsdatoen fastholdes
Til trods for at mange ting fortsat er uvisse og at antallet af tilmeldte frivillige ikke er helt så højt, som arrangørerne kunne ønske sig, fastholdes åbningsdatoen for de første Madskoler. Det vil derfor være muligt at tilmelde sit barn de første skoler fra tirsdag d. 13. april. Der åbnes op for skolerne i tidsrummet 13.00-17.00.

"Vi plejer at åbne op for ca. 50 skoler på åbningsdatoen, men det antal vil formentlig være reduceret i år. Vi kan kun åbne for de Madskoler, som vi har frivillige nok til at kunne gennemføre og vi oplever at mange frivillige er tilbageholdende med at tilmelde sig. Måske fordi de er usikre på, om det bliver til noget. Men det gør det! Og vi håber, at vi i løbet af de næste måneder får frivillige nok til at åbne for mange flere Madskoler", siger Line Munk Damsgaard.

Tilmelding til Madskoler. 

Læs mere om det at være frivillig på Madskoler her.

 

Få besked om nye Madskoler nær dig
Ønsker du at få besked så snart der åbnes op for en Madskole i nærheden af dig, kan du tilmelde dig Madskolers mailservice her.