Forældre er trygge ved Madskoler

Forældre er trygge ved Madskoler

Det er en god og tryg oplevelse at sende sit barn på Madskole. Det viser en forældreevaluering af dette års særlige udgave af de populære Madskoler som måtte ændres på grund af Covid-19. Der er stadig mulighed for at sende børnene på den særlige "3 dage med Madskoler" i efterårsferien.

260 børn deltog denne sommer i en særlig udgave af ’3 dage med Madskoler’. Konceptet læner sig op ad Madskoler, der har fokus på at give børn sjove, lærerige og aktiverende oplevelser med mad og var tilrettelagt så de blev afholdt indenfor myndighedernes retningslinjer i forbindelse med COVID-19.

Selvom konceptet var anderledes end de sædvanlige Madskoler, så var både forældre og frivillige ovenud positive. Det viser evalueringer fra både forældre og frivillige på ’3 dage med Madskoler’.

99 procent af de adspurgte forældre siger, at deres overordnede erfaring med Madskoler er rigtig god eller god og 100 procent af forældrene fortæller, at de har været meget trygge eller trygge ved at have et barn på ’3 dage med Madskoler’

Af de adspurgte frivillige erklærer 100 procent sig helt enig eller enig i, at det har været en god oplevelse.

Det glæder Line Munk Damsgård, der er projektleder for Madskoler og ernæringschef i Landbrug & Fødevarer.

-Vi har haft stor fokus på, at børn såvel som frivillige fik en både tryg og god oplevelse – og det glæder os rigtig meget, at vi er lykkes med det. Det giver blod på tanden til at arbejde for endnu flere ’3 dage med Madskoler’ i efterårsferien, siger hun.

Madskoler arrangeres af børne- og ungdomsorganisationen 4H i et ikke kommercielt samarbejde med Landbrug & Fødevarer og REMA 1000. Henrik Dalum, der er formand for 4H, siger

-Det er dejligt at læse i evalueringen, at både børn, forældre og frivillige har taget så godt imod det nye Madskole-koncept. Jeg vil gerne sende en stor tak til alle de frivillige, som med meget kort varsel har sagt ja til at være med. De flotte resultater er først og fremmest deres fortjeneste.

Efterspørgslen fra børn og forældre var tårnhøj, da der blev oprettet 17 skoler i uge 32. Derfor bliver der nu også oprettet ’3 dage med Madskoler’ i efterårsferien, hvis der kan findes frivillige nok.

-Vi ved at mange venter i spænding på, om der kommer ’3 dage med Madskoler’ i deres by i efterårsferien. Vores mål er 50 skoler i uge 42, men vi kan kun oprette de skoler, der er frivillige til, så lige nu arbejder vi på højtryk for at rekruttere frivillige og få skoler på plads, siger Line Munk Damsgård

Skolerne til uge 42 offentliggøres d. 9. september her

Tilmelding som frivillig foregår her