Du kan stadig nå at blive frivillig hos Madskoler!

Du kan stadig nå at blive frivillig hos Madskoler!

Hvis du kunne tænke dig at blive en del af Madskolers fantastiske hold af frivillige instruktører, kan du stadig nå at tilmelde dig.

 

Hvad end du er studerende og ønsker noget relevant og kompetencegivende til dit CV, er pensionist og elsker at arbejde med børn og lave mad – eller om du blot kunne tænke dig at bruge en uge af din sommerferie på at lære en gruppe børn om madlavning, sund kost og motion, så er Madskoler helt sikkert stedet for dig!

 

Vi søger frivillige i hele landet, der har mod på at gå i køkkenet med børnene, og det kræver ingen særlige kompetencer: Bare du har madglæde og lysten til at være sammen med børn, så er du velkommen. Vi opretter Madskoler der, hvor mindst fire frivillige kan og vil deltage i samme område og samme uge.

 

På hver Madskole deltager typisk 4-5 frivillige instruktører og 16-20 børn. Madskoler foregår typisk på lokale folkeskoler.

 

Hvad skal man lave?

Madlavningen – og at spise maden selvfølgelig – er i fokus, og vi garanterer mange hyggelige stunder med børnene, der allerede nu glæder sig til at komme på Madskole! Den mad, der laves på Madskoler, er sund og varieret og i overensstemmelse med De officielle Kostråd.

 

Med baggrund i det ugeprogram og den Madbog, som alle instruktører får tilsendt, lærer man børn, hvordan de kan træffe sundere valg i hverdagen gennem tilberedning af sunde retter i køkkenet og forskellige aktiviteter omhandlende blandt andet De officielle Kostråd, Nøglehulsmærket og madspild. Og hvem ved måske lærer du også selv noget nyt?

 

Hver instruktørgruppe mødes typisk 1-2 gange inden Madskolen starter for at lære hinanden at kende, forventningsafstemme og fordele opgaver i gruppen.

 

Alle frivillige får mulighed for at deltage i et landsdækkende instruktørmøder i slutningen af maj, hvor man bliver klædt godt på til opgaven som Madskoleinstruktør.

 

Tilmeld dig som frivillig instruktør

Du kan tilmelde dig som frivillig instruktør her.

Når du har tilmeldt dig vil du blive kontaktet af en lokal 4H-konsulent, som vil tale med dig om muligheden for at komme med som instruktør på en Madskole i de områder og de uger af sommerferien, som passer dig.

Vi håber, vi ses!