Madskoler vinder pris ved Generation Food Award 2018

Madskoler vinder pris ved Generation Food Award 2018

Madskoler var så heldige at løbe med prisen for Bedste Læringsforløb til Generation Food Award, som blev afholdt i slutningen af august måned.

 

Generation Food Award, et initiativ fra Copenhagen Cooking & Food Festival og Arla, blev d. 31. august 2018 afholdt på Israels Plads. Prisuddelingen havde til formål at hylde de aktører, der har gjort noget særligt i årets løb for at skabe bedre madvaner til børn og unge. Derudover var målet at samle penge til Arla Fondens MADlejr.

Der var seks kategorier med tre nominerede i hver til prisuddelingen. Madskoler var nomineret i kategorien ”Bedste Læringsforløb”, der hylder initiativer, der udvikler og tilbyder læringsforløb, som giver børn og unge lejlighed til at arbejde med sundhed og bæredygtighed, sammen med COOP’s digitale madlæringsunivers  ”GoCook” og initiativet ”Fornemmelse for mad” fra Miljøpunkt Østerbro.

 

Madskoler var så heldige at løbe af sted med prisen. Det er en stor ære at vinde en sådan pris, og det har været helt fantastisk med den positive omtale og anerkendelse, der er fulgt med at vinde. Madskoler har helt fra projektet startede i 2004 arbejdet for bedre madkultur ved at give børn og unge viden om sund kost og motion på en aktiverende og lærerig måde. Håbet er at inspirere børnene til træffe sunde madvalg – også efter Madskolen er slut.

 

Madskoler laver hvert år et ugeprogram, hvortil der udvikles nye opskrifter og aktiviteter. Den mad, der laves på Madskoler, er i tråd med Fødevarestyrelsens anbefalinger om sund kost. Faste temaer på Madskoler hvert år er De Officielle Kostråd, madspild og Nøglehusmærket. Ugeprogram med tilhørende opskrifter og aktiviteter udleveres til de frivillige instruktører for på den måde at sikre en vis ensartethed i det program, der gennemføres på de enkelte Madskoler. Vi tilstræber hvert år at udarbejde et program af høj kvalitet med lækre og sunde opskrifter, der udfordrer og inspirerer børnene.

 

Siden projektet startede i 2004 har over 22.000 børn været på Madskole. Takket være Madskolers gode samarbejdspartnere, sponsorer og de mange frivillige instruktørers deltagelse er det muligt at holde deltagerprisen relativt lav. Dermed er Madskoler et tilbud, som de fleste børnefamilier kan overkomme rent økonomisk. Den lave deltagerpris kombineret med, at Madskoler geografisk er spredt ud over hele Danmark, gør, at vi er et tilbud som rigtig mange børn har mulighed for at benytte.

 

Madskoler er utrolig stolte af, at vi har bidraget til at påvirke så mange børns madvaner i en positiv retning gennem de seneste 14 år. Og samtidig er vi stolte over, at juryen hos Generation Food Award har valgt at honorere Madskoler med en pris.