Q&A om Madskolerne

Q&A om Madskolerne

Hvad er Madskolerne, hvem står bag og hvorfor er der ikke en Madskole i min by? Bliv klogere på Madskolerne her.

Nedenfor ses de oftest stillede spørgsmål og svar omkring Madskolerne. Læs mere om Madskolerne her på hjemmesiden.

 

Hvor og hvornår afholdes Madskoler?
Madskolerne afholdes på folkeskoler rundt om i landet. Langt de fleste Madskoler afholdes i børnenes skolesommerferie i ugerne 27, 28, 31 og 32. Enkelte Madskoler afholdes nogle gange i uge 29 og 30 samt i vinterferien (uge 7/8) og i efterårsferien (uge 42). Præcis hvor og hvornår der afholdes Madskoler afhænger af, hvor og hvornår der er frivillige, som vil være en del af projektet.

 

I hvilket tidsrum afholdes Madskolerne?
Præcis hvilket tidsrum, de enkelte Madskoler afholdes, besluttes af de frivillige instruktører. De fleste Madskoler afholdes dog mandag til torsdag fra kl. 9.00 til kl. 15.30 og fredag fra kl. 9.00-14.30. Hertil kommer familiearrangementet, der typisk afholdes torsdag eller fredag aften / eftermiddag. Dette kan ikke præciseres yderligere, idet det endeligt afgøres af de frivillige instruktører på den enkelte skole. Der udsendes deltagerbrev til de tilmeldte ca. 14 dage inden Madskolen start, hvor start- og sluttidspunkter oplyses.

 

Hvem kan deltage på Madskolerne?
Alle børn i alderen 8-12 år kan deltage på Madskolerne.

 

Hvordan tilmelder jeg mit barn til Madskolerne?
Tilmelding til Madskolerne foregår her på hjemmesiden. De Madskoler der ses på hjemmesiden pt. er kun de Madskoler, hvortil der er fundet frivillige instruktører. Der arbejdes på højtryk for at finde flere instruktører, så der kan oprettes flere Madskoler. Madskolerne oprettes på hjemmesiden så snart der er 4 frivillige som kan og vil i samme område og samme by. Ønsker man at få besked, hvis der oprettes en Madskole i nærheden af en selv, kan man tilmelde sig funktionen ”Få besked om nye Madskoler”.

 

Hvorfor er der ikke en Madskole i xx-by?
Da Madskolerne er baseret på frivillig arbejdskraft afhænger placeringen af Madskolerne først og fremmest af hvor der er ca. 4 frivillige som kan og vil i samme by og uge.

 

Hvad koster Madskolerne og hvad går deltagergebyret til?
Deltagerprisen for en uges Madskole er 550 kr. (+ gebyr på 25 kr.). Den enkelte Madskole kører økonomisk rundt i sig selv via deltagergebyret som går til indkøb af bl.a. råvarer, forklæder samt materialer. Samarbejdspartnere bag Madskolerne betaler udgifterne til den landsdækkende og lokale koordinering, udvikling/tryk af materialer, markedsføring, instruktørkurser mv.

 

Hvem underviser på Madskolerne?
Instruktørerne på Madskolerne er frivillige eller under uddannelse som pædagogiske assistenter. På hver Madskole deltager mellem 3 og 6 instruktører. Ingen instruktører får løn, hvilket er en vigtig forudsætning for, at deltagerprisen for Madskolerne holdes nede.

 

Hvad kræver det at blive frivillig instruktør på en Madskole?
Alle interesserede over 18 år kan blive instruktør på en Madskole. Det vigtigste for er, at man har lyst og mod på at være sammen med børn og lave mad sammen med børn. Der afholdes hvert år instruktørkurser og udvikles materialer som klæder de frivillige på til opgaven.

 

Hvor lang tid har Madskolerne eksisteret?
Madskolerne startede i 2004. I år er det dermed 12. gang, der arrangeres Madskoler.

 

Hvem står bag Madskolerne?
Bag Madskolerne står Landbrug & Fødevarer, 4H og REMA 1000. Landbrug & Fødevarer og 4H har været med i samarbejdet siden start (2004), mens REMA 1000 kom med fra 2013. Madskolerne har desuden en række sponsorer.