Børnene er gået i køkkenet

Børnene er gået i køkkenet

Sommerferie betyder Madskoler, og mandag morgen startede de første Madskoler landet over. Inden sommeren er slut, har flere end 2.600 børn været en tur i køkkenet.

 

PRESSEMEDDELELSE, d. 30. juni 2015

Der bliver stegt, bagt og smagt på nye madvarer af børn og unge overalt i landet i denne uge. Starten på sommerferien betyder også starten på Madskolerne, og alene i uge 27 er der 85 Madskoler i gang. I løbet af sommerferien bliver der afholdt 163 Madskoler i hele landet. Det er ny rekord for Madskolerne, og det betyder, at mange flere børn i år kan komme på Madskole.

- I alle de 12 år Madskolerne har eksisteret, har vi oplevet positiv interesse omkring skolerne, men i år har det været helt vildt. Vi har knapt kunne oprette en ny Madskole et sted i landet, før den var udsolgt. Heldigvis har vi også fået rigtig mange ekstra frivillige i år, så vi har kunnet oprette et rekordstort antal Madskoler, siger Line Damsgaard, der er projektkoordinator for Madskolerne.

 

Hun tror, at Madskolerne er blevet så populærere, fordi både børn og forældre ser det som en god sommerferieaktivitet.

- På Madskolerne lærer børn og unge om madlavning, kost og motion på en sjov måde. Børnene får lov til selv at være hovedperson i køkkenet, og det kan vi se, at de rigtigt gerne vil. De vil gerne vide, hvor maden kommer fra og få nogle succesoplevelser i et køkken. Forældrene kan se, at børnene har det sjovt på Madskolen, og samtidig får de børn hjem i deres egen køkken, som kan kende en gulerod fra en porre, og som kan være aktive deltagere i madlavningen, siger Line Damsgaard.

 

Madskolerne afholdes i samarbejde mellem Landbrug & Fødevarer, 4H og REMA 1000, og er for børn og unge mellem 8-12 år. Visse steder afholdes der også Ungdomsmadskoler for unge mellem 13 - 15år. Instruktørerne på de enkelte Madskoler er enten frivillige eller har fået lagt Madskolerne ind som en del af deres uddannelse.

- Vores instruktører er intet mindre end fantastiske. Fælles for dem alle er, at de har en interesse for at arbejde med børn og/eller mad. Ligeledes har de alle det til fælles, at de ikke får løn for at være instruktører. Vi er utrolig stolte over, at så mange mennesker vil være med i vores projekt og jeg håber, at både instruktører og Madskoledeltagere får nogle rigtig gode uger, siger Line Damsgaard.

 

Madskolerne i sommerferien finder sted i uge 27, 28, 31 og 32 landet over.