Se præsentationerne fra inspirationskonferencen "Sunde børn"

Se præsentationerne fra inspirationskonferencen "Sunde børn"

Madskolerne og Madkulturen har afholdt to inspirationskonferencer for alle med interesse for børns sundhed. Formålet var at inspirere hinanden og dele viden inden for området.

Inspirationskonferencen ”Sunde børn” er blevet afholdt i Århus d. 20. november og i København d. 21. november. Det var en stor succes med mange fremmødte, der på forskellig vis arbejder inden for feltet. De mange spændende foredrag belyste emnet fra mange vinkler og repræsenterede både praktiske og teoretiske tilgange.

Se konferencens præsentationer:

 

 

Gense quizzen fra konferencen:

Se opskrift på Rugotto:

 

200 gr rugkerner
Ca 400 gr svampe (eks. champignon, østershatte, kejserhatte)
1 skalotteløg
Ca 2 dl creme fraiche
Ca 3 dl yoghurt
Salt
Kværnet peber
Karry
Æbleeddike
 
Rugkerner koges møre I let saltet vand.
Svampe renses og skæres. Blandes med lidt olivenolie, salt og peber og steges af i en meget varm ovn ca 250 grader i ca 8 minutter. De drænes og saften fra svampene gemmes.
Creme fraiche og yoghurt røres godt sammen og smages til med salt, peber, karry (der lige er ristet lidt af på en tør pande) , lidt eddike og saften fra svampene. Konsistensen skal være meget cremet. Man kan også tilsætte lidt hvidløg, hvis man ønsker det.
Derefter vendes rugkerner og svampe i og der smages til. 
Skal tages ud fra køleskabet ½ time inden den anrettes.
 
Det er godt at serverer lidt sprødt ovenpå, eks. lidt ristet rug eller bacon.
Smager også godt som tilbehør til kød eks. svinemørbrad.  Den skal så varmes stille op, ikke koge.