REMA 1000 tog turen til Bornholm med varer til Madskolerne

REMA 1000 tog turen til Bornholm med varer til Madskolerne

Den er god nok – den 17 meter lange anhænger med de karakteristiske blå og røde bogstaver efterfulgt af tallet 1000 er set flere steder på Bornholm i denne uge. Madskolerne på landsplan har fået REMA 1000 som samarbejdspartner i år, og da der endnu ikke er nogen butik på Bornholm, har REMA 1000 lavet en lille happening og kørt hovedparten af de tørvarer, der skal bruges på de bornholmske Madskoler, til øen. Det var dog ikke nogen nem lille sag at få den store vogn frem til Kannikegård i Åkirkeby, hvorfra varerne til Madskolerne skal fordeles.

 

”Da lastvognen stod foran Kannikegård, skulle der tænkes hurtigt. Lastvognen var nemlig så stor, at den ikke kunne komme ind på gårdpladsen. Men med god hjælp fra gæve kollegaer, 4H’ere og vognmanden fik vi det hele indenfor,” fortæller 4H konsulent Sussie Holmtoft og tilføjer, at hun vist ikke behøver gå i fitnesscentret i aften.

 

REMA 1000 som ny Madskolepartner

Madskolerne har hidtil været gennemført i et samarbejde mellem Landbrug & Fødevarer og 4H. Men fra og med i år, har Madskolerne fået REMA 1000 med som tredje samarbejdspartner. Hos Landbrug & Fødevarer glæder de sig over samarbejdet med REMA 1000, og ser samtidig en række positive effekter ved det nye partnerskab.

”REMA 1000 er en spændende partner og samtidig et sundt indspark til Madskolernes økonomi. Hvis Madskolerne skal være et attraktivt tilbud for børn og unge - og deres forældre, skal det være til at betale. Partnerskabet med REMA 1000 betyder, at vi kan fastholde en lav deltagerpris på 495 kr. for en uges Madskole,” siger Line Damsgaard, projektkoordinator og konsulent hos Landbrug & Fødevarer.

 

Madskoler handler om mad

På Madskolerne handler det naturligvis om mad, men også om motion og sund ernæring. Og Madskolerne giver både en god oplevelse og har effekt på børnenes spisevaner.

”Forældreevalueringerne fra 2012 viser, at 80 pct. af børnene har smagt på nye fødevarer på Madskolen, og 90 pct. er begyndt på eller forventer, at barnet skal lave mere mad derhjemme. Så Madskolerne gør lige præcis det for børnene, som de skal. Giver dem sjove og lærerige oplevelser med mad og madlavning,” fortæller Line Damsgaard. 

 

En ud af 10 Madskoler ligger på Bornholm

Hele 133 og dermed flere Madskoler end nogensinde inviterer i år børn rundt om i landet ind til kokkegryderne. Bornholm har altid været godt med i forhold til antallet af Madskoler og i år er ingen undtagelse. Hele 15 Madskoler afholdes på øen i løbet af uge 27 og 28.

”Vi har nogle fantastiske engagerede frivillige instruktører her på Bornholm. Herudover samarbejder vi for tredje år i træk med den Pædagogiske Assistent Uddannelse, som har indlagt en uges Madskole i elevernes uddannelsesplan,” siger Sussie Holmtoft, som forklaring på, hvorfor så mange Madskoler kan etableres på Bornholm.

Der er kun en enkelt ledig plads på denne sommers Madskoler. Tilmelding her på siden.