Ministerbesøg på Madskole

Ministerbesøg på Madskole

Fødevareminister Henrik Høegh fik onsdag den 13. juli mulighed for selv at opleve den madglæde og begejstring for Madskolerne, som har medført at Madskolerne er vokset til i dag at have hele 85 skoler med godt 1300 børn fordelt over hele landet henover skolernes syv ugers sommerferie.

 

Der blev lavet rugbrødsmadpakker og skåret frugt, da Fødevareminister Henrik Høegh onsdag den 13. juli 2011 var på besøg på Madskolen i Rødby. I løbet af besøget fik ministeren mulighed for selv at opleve den madglæde og begejstring for skolerne, som har medført, at Madskolerne er vokset stødt lige siden de så dagens lys for første gang i 2004. Det er dog første gang, der bliver afholdt Madskole i Rødby, hvilket har været på grund af mangel på frivillige instruktører i området, men i år har 5 pædagogstuderende meldt sig på banen.

 

”Madskolerne er et rigtig godt initiativ, som kan være med til at motivere og aktivere børnene til at lave god, sund, nærende og anderledes mad. Og når de oven i købet har det sjovt undervejs, kan det ikke være bedre. Derfor har jeg glædet mig til at se, hvordan det foregår i praksis,” sagde Fødevareminister Henrik Høegh.

 

Der var ikke gået meget mere end 5 minutter af ministerens besøg, før han blev iklædt en Madskole t-shirts og gik i gang med at hjælpe børnene med at skære frugt og lave madpakker. Madpakkerne kom med på tur, mens frugten blev spist på skolen imens Fødevareministeren fortalte, hvad det vil sige, at være minister.

 

Ministerens initiativ
En ting var børnenes overvældende begejstring for at få fornemt besøg af ministeren, men modsat hvad man måske skulle tro, reagerede han ikke på en invitation. Han spurgte selv, om han måtte besøge Madskolen i Rødby for at få bedre indblik i skolernes arbejde, og hvordan det kan bidrage til at løse nogle af fremtidens fødevareudfordringer.

 

”Nogle af de rigtig store udfordringer i dag, er det nationale og globale madspild af gode fødevarer. På samme tid døjer mange i vores del af verden med overvægt eller fejlernæring, mens mange i andre dele af verden må gå sultne i seng. Jeg tror på, at mere viden og respekt for fødevarer og det gode måltid, er den rigtige vej at gå. Og det bedste sted at starte må da være med vores børn. Det er flot, at så mange frivillige og sponsorer bruger tid og ressourcer på det gode formål og går sammen om at give børnene en god oplevelse,” siger Henrik Høegh.

 

I forbindelse med besøget deltog desuden 4H’s landsformand Rikke Boss samt Gjensidiges afdelingsdirektør Tobias Jensen.
Fakta:
Madskolerne afholdes af Landbrug & Fødevarer i samarbejde med 4H og fordeler sig over hele landet. Tanken er, at børn i hyggeligt samvær og på en aktiverende måde får viden om sund ernæring og lærer at lave varieret mad.

De første Madskoler blev afholdt i 2004 med et deltagerantal på ca. 120 børn. Siden er deltagerantallet steget støt så der i dag er 85 Madskoler og et deltagerantal på godt 1300 børn. Madskolerne afholdes i skolernes sommerferie fra uge 26-32 samt i eksempelvis skolernes vinterferie og i efterårsferien.

Gjensidige er i 2011 hovedsponsor på Madskolerne. Herudover støttes Madskolerne af Andelsfonden, Bornholms Andelsmejeri, BornPoultry, Danish Crown, Dansk Akvakultur, Dansk Gartneri / GAU, Gasa Nordgrønt, Mejeriforeningen, Nuance og Rose Poultry. Nogle Madskoler modtager desuden støtte fra Fødevareministeriet via landdistriktsmidlerne. Madskolen i Rødby har desuden fået lokale sponsorater fra Dagli Brugsen i Holeby og Rødbyhavn, Slagter Engdahl i Holeby, Super Spar i Rødby og Landmand Christian Nissen.