Julie Hey som Madskoleambassadør

Julie Hey som Madskoleambassadør

Julie Hey, Formand for Danske Madpublicister, fortæller hvorfor hun har sagt ja til at blive Madskoleambassadør.

Julie Hey, MAD & MERE, Formand for Danske Madpublicister som ambassadør for Madskolerne

Hvor kommer brødet fra? Hvad er ramsløg, skyr og havtorn? Hvilke råvarer er sunde? Hvilke bliver man stærk af og hvilke giver god energi?

 

Børn har mange spørgsmål og de søger hele tiden svar. Men svaret på disse vigtige spørgsmål og viden derom fås ikke kun ved at læse "Besøg på Bondegården" eller "Lotte køber ind". Nej, der skal handles og der skal laves mad - og derfor er Madskolerne et fantastisk tilbud til børn, som på en sjov og aktiv måde vil lære mere om råvarer og madlavning - og samtidig møde en masse nye madvenner.

 

Den nordiske madbølge er over os, og vores dygtige madskribenter og kokke gør alt for at informere os om det nye nordiske guld i form af planter, korn, urter, bær, kerner og andre sunde råvarer, som findes i naturen rundt om os. Så hvorfor ikke give den viden videre og lære børn at passe på, men også at bruge, naturen og alle de værdifulde råvarer, som findes derude. Madskolerne gør meget ud af at vise børnene, hvor maden kommer fra og hvordan de danske råvarer på en sjov måde trylles om til sunde retter i køkkenet. Børn elsker at være med i køkkenet og hjælpe til, og hvem er ikke altid glad for en ekstra hjælpende hånd i køkkenet - også selv om den er lille.

 

Gennem mit arbejde som madskribent ved jeg, hvor vigtigt det er at kunne dufte, se, røre og smage på alle de spændende råvarer, som vi bruger i det danske køkken, og den egenskab og mulighed er jeg glad for, at Madskolerne er med til at give videre til fremtidens dygtige og interesserede madskribenter og kokke.