Børnene er taberne i ny finanslov

Børnene er taberne i ny finanslov

Landbrug & Fødevarer og børneorganisationen 4H´s populære Madskoler får dødsstødet i den nye finanslov. Regeringen smækker kassen i over for projekter under Landdistriktsprogrammet, som hidtil har støttet aktiviteter for børn og unge især i landdistrikterne – heriblandt Madskolerne.

 

Pressemeddelelse 21. november 2011

1. januar 2012 bortfalder det årlige tilskud på 800.000 kroner til Madskolerne, der i otte år har givet tusindvis af børn og unge viden om sunde madvaner. Derfor har 4H og Landbrug & Fødevarer, som står bag Madskolerne, sendt en appel til Fødevareminister Mette Gjerskov og minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Mogens Hansen, for at få dem til at forstå, hvor vigtigt, det er at bevare Madskolerne.

- Taberne i den her beslutning er børn, unge og frivillige instruktører, som har knoklet for at gøre Madskolerne til den kæmpe succes, som de er i dag. Jeg håber, politikerne nu vil stramme sig an for at finde alternative finansieringsmodeller, så Madskolerne kan fortsætte, fortæller Line Damsgaard, koordinator for Madskolerne.

Madskolerne har udover tilskuddet fra Børn og ungeordningen under Landdistriktsprogrammet i år også fået en økonomisk hjælp fra forsikringsselskabet Gjensidige.

 

Anerkendende roser til Madskolerne. Madskolerne foregår i skolernes ferier og giver børn og unge viden om mad, måltider og ernæring på en sjov, lærerig og aktiverende måde. Madskolerne har fra start været en kæmpe succes og har fået ros både af forældre, børn og ernæringseksperter.

- Otte års målrettet arbejde med at ændre og forme børns madvaner er i fare for at gå tabt. De værktøjer, vi har givet børn og unge gennem Madskolerne, gør dem i stand til at træffe nogle sunde kostvalg fremover. Den viden er selvsagt guld værd for et samfund, hvor fedme og dårlige kostvaner koster samfundet milliarder af kroner, understreger Line Damsgaard.

Madskolerne virkerEvalueringen af Madskolerne 2011 viser, at 43 % af deltagernes familier efterfølgende er blevet mere bevidste om at spise sundt og varieret. Hele 79 % af forældrene fortæller, at deres barn efter Madskolen er blevet mere bevidst om sundhed, ernæring og vigtigheden af fysisk aktivitet. 87 % af forældrene svarer, at deres børn har fået større interesse for at lave mad derhjemme og 52 % af forældrene svarer ja til, at deres børn skal have fast maddag hjemme som et resultat af deres deltagelse på Madskolen.

Læs mære om projektet på www.madskoler.dk

 

Yderligere information kontakt:

Madskolekoordinator Line Damsgaard, Landbrug & Fødevarer, mail: LDA@LF.dk
Tlf. nr. 3339 4087 / 2724 5622.