Ambassadører for Madskolerne

Ambassadører for Madskolerne

En række nye ’Madskole-ambassadører’ skal fremover være med til at sælge det positive bud-skab om sommerferiens Madskoler. Ambassadørerne kommer blandt andet fra Kræftens Bekæmpelse, Suhrs Madakademiet og Foreningen af Kliniske Diætister.

 

Pressemeddelelse tirsdag den 27. april 2011

Nye ambassadører skal sælge Madskolerne

En række nye ’Madskole-ambassadører’ skal fremover være med til at sælge det positive budskab om sommerferiens Madskoler. I år åbner Madskolerne for 8. gang op for børn med mod på at kokkerere og udvide madforståelsen.

Det er en god og vigtig sag, at børn lærer at lave mad og bruger en uges ferie på at udvide køkken-horisonten. Det mener en række eksperter inden for kost- og ernæringsområdet, der nu træder i karakter som Madskole-ambassadører.

”Vi er glade for, at nogle vigtige nøglepersoner på fødevare- og sundhedsområdet har valgt at stå som ambassadører for det, der foregår ude på Madskolerne. Det, at de mener, der er kvalitet i aktiviteterne betyder meget, og vi er specielt glade for de mange positive ord, de spreder om Madskolerne,” siger projektkoordinator Line Damsgaard fra Landbrug & Fødevarer og 4H.

Ambassadørerne kommer blandt andet fra Kræftens Bekæmpelse, Suhrs Madakademiet og Foreningen af Kliniske Diætister, og deres første opgave bliver denne sommers Madskoler. Det er i år 8. gang at Madskolerne afholdes, og det nye tiltag er vigtigt.

 

Madskolernes ambassadører
Else Molander, kontorchef for Ernæringskontoret, Fødevarestyrelsen
Ginny Rhodes, formand, Foreningen af Kliniske Diætister
Gitte Gross, chef for Ernæringsafdelingen, Fødevareinstituttet
Gitte Laub Hansen, projektkoordinator, Kræftens Bekæmpelse
Julie Hey, formand, Danske Madpublicister
Lars Sonne Hansen, forstander, Suhrs Madakademiet
Mads Wolff, senior rådgiver, Nordisk Ministerråd
Ulla Hedegaard, formand, Hjemkundskabslærerforeningen

 

Glæden ved at kunne glæde
En af de nyslåede ambassadører er Gitte Laub Hansen projektkoordinator i Kræftens Bekæmpelse. ”Belønningen ved at kunne lave mad til andre er dobbelt. Der er både stolthed ved at mestre teknikken og glæden ved at kunne glæde andre med et dejligt måltid mad,” skriver hun blandt andet i sit indlæg om, hvorfor hun har takket ja til rollen som ambassadør.

For Lars Sonne Hansen, der er forstander på Suhrs Madakademiet, mener, at madlavningen giver sanselige oplevelser og nydelse, og også har andre vigtige funktioner. ”Kan man lave mad, kan man også være med til at få sundere madvaner og sikre mindre madspild. Så det er bare om at komme i gang og finde den nærmeste Madskole – eller starte en ny i nærheden af dig.”

Foreløbig er der fundet otte ambassadører, men Line Damsgaard håber, at hun kan få endnu nogle personer med.

Madskolerne arrangeres i samarbejde mellem Landbrug & Fødevarer og 4H. Skolerne afholdes over hele landet i ugerne 26-32. I 2010 blev der afholdt 84 Madskoler, og Line Damsgaard forventer at nå cirka samme antal i år.


Madskolerne er støttet af Andelsfonden, Bornholms Andelsmejeri, BornPoultry, Danish Crown, Dansk Akvakultur, Dansk Gartneri / GAU, Gasa Nordgrønt, Mejeriernes skolemælksordning ved Mejeriforeningen,
Nordea-fonden, Nuance, Rose Poultry. Nogle Madskoler får støtte af EU og Fødevareministeriet via landdistriktspuljerne. Nogle Madskoler får også lokal eller regional støtte fra kommune, banker, supermarkeder o.lign. De Etniske Madskoler bliver støttet af Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration samt Nordea-fonden.