Efter Madskoler kommer Madklubber

Efter Madskoler kommer Madklubber

Flere 4H klubber har som opfølgning på sommerens Madskoler begyndt at afholde madklubber. I Borris holder de "Køkkenkaos", som er et tilbud til unge fra 12 år og op, som begræder, at de nu er blevet for gamle til at deltage på de almindelige Madskoler.

Flere 4H klubber er, som opfølgning på sommerens Madskoler, begyndt at afholde madklubber. I Borris holder de "Køkkenkaos", som er et tilbud til unge fra 12 år og op, som begræder, at de nu er blevet for gamle til at deltage på de almindelige Madskoler.

 "Vi startede allerede Køkkenkaos op sidste vinter, hvilket var så stor en succes, at en del har spurgt om det kommer igen. Vi har derfor valgt, at forsøge at gentage succesen", siger Kaja Madsen fra Borris 4H.  

 

Køkkenkaos afholdes en gang om måneden i alt 5 gange fra kl. 17.00 til kl. 20.00. Sidste vinter blev holdet fuldt booket op.

 

”Halvdelen af deltagerne var drenge, der virkelig kom for at lave mad. Det var dybt imponerende, hvad de kunne nå på de tre timer. Første gang blev der lavet traditionel julefrokost. Deltagerne lavede selv karrysalat, hjemmelavet leverpostej, frikadeller, stuvet hvidkål og ris à la mande med kirsebærsovs,” fortæller Kaja.

Arbejdsmæssig har klubben fundet en nem model. Hele forløbet planlægges den aften klubben holder Madskoleevaluering. Her fastsættes temaerne for hver aften i fællesskab, hvorefter aftnerne uddeles mellem de 5 frivillige. Hver frivillige har herefter ansvaret for at finde sine hjælpere blandt forældre og andre interesserede.

”Vi oplever ingen problemer med at få hjælp fra forældrene. De bruger gerne en enkelt aften på børnenes interesse. Sidste år havde vi en pandekageaften, hvor vi kun havde mænd som hjælpere. Da jeg kom for at hente ingredienskassen stod mændene med julelys i øjnene og bad mig love dem, at jeg ville spørge dem en anden gang,” fortæller Kaja.

Er du interesseret i at høre nærmere om muligheden for en madklub i dit område? Så kontakt din lokale 4H klub.