En flot andenplads

En flot andenplads

Bornholms 4H har fået en flot andenplads af DUFs foreningspris-komité. Andenpladsen er givet for et nytænkende samarbejde mellem Pædagog Assistent Uddannelsen og Madskolerne.

 

Madskolerne på Bornholm er så populære, at det er svært  at skaffe nok frivillige instruktører. Men det problem løses nu med et nyt og utraditionelt samarbejde med Pædagog Assistent Uddannelsen (PAU) på øen.

 

Madskolen bliver forsøgsvist lagt ind i undervisningsplanen hos de nystartede pædagogassistentelever i 2011. Eleverne deltager i flere madskoleinstruktørkurser og får praktisk erfaring og kompetencer inden for blandt anet pædagogik, didaktik, sundhed, ernæring, fysisk aktivitet, hygiejne, madlavning og måltidsplanlægning.

 

Ideen er så god, at Bornholms 4H har fået en andenplads ved uddelingen af Dansk Ungdoms Fællesråd's Foreningspris 2010.

"Hos Landbrug & Fødevarer og 4H håber vi, at flere uddannelsesinstitutioner i fremtiden vil være med til at samarbejde omkring Madskolerne. Vi tror på at et samarbejde, som det der er etableret med PAU, kan være gavnligt for både de studerende, uddannelsesinstitutionerne og Madskolerne," siger Madskolekoordinator Line Damsgaard.