Madskoler åbner op og søger flere frivillige

Madskoler åbner op og søger flere frivillige

Tirsdag d. 13. april åbnede de første 41 Madskoler op for tilmelding til det populære forløb, der foregår over 5 dage i sommerferien. Arrangørerne søger nu efter flere frivillige, så de kan honorerer den store efterspørgsel blandt de mange madglade børn.

 

Blot et døgn efter at Madskoler åbnede op for tilmelding til de første Madskoler er langt over 200 børn tilmeldt og flere af skolerne må allerede meldt udsolgt.

Arrangørerne bag Madskoler håber på, at mange flere frivillige melder sig, så endnu flere Madskoler kan åbne og langt flere børn kan få sjove, lærerige og aktiverende oplevelser med mad i deres ferie.

 

”Vi oplever en meget stor efterspørgslen fra børn og deres forældre. Men da alle vores Madskoler er baseret på frivillig arbejdskraft, kan vi kun oprette Madskoler de steder, hvor der er frivillige nok. Der er ingen krav om særlige kompetencer for at blive instruktør, men det er vigtigt, at man har lysten til at gøre en forskel og give børn gode oplevelser med mad og sundhed,” siger Line Damsgaard, der er projektleder og ernæringschef i Landbrug & Fødevarer og fortsætter:

 

”Vores frivillige instruktører har alverdens forskellige baggrunde og bevæggrunde for at deltage. Mange studerende bruger projektet som en god mulighed for at få en god aktivitet på CV’et. Men blandt de frivillige findes bl.a. også bedstemoren, der gerne vil lave noget sjovt sammen med sit barnebarn såvel som den almindelige lønmodtager, der har lyst og overskud til frivilligt arbejdet.”

 

Tryghed for alle
Madskoler arrangeres af børne- og ungdomsorganisationen 4H i et ikke kommercielt samarbejde med Landbrug & Fødevarer og REMA 1000. Projektleder Line Munk Damsgaard fortæller, at alle myndighedernes retningslinjer i relation til corona naturligvis overholdes, så både børn forældre og frivillige får en god og tryg oplevelse.

 

”Vi har gode erfaringer fra sidste sommer, hvor vi også var underlagt en række restriktioner og retningslinjer. Og her meldte både forældre og frivillige tilbage, at de havde været trygge. Vi er derfor overbeviste om, at vi igen i sommeren 2021 kan skabe trygge såvel som gode, sjove og lærerige oplevelser med mad for en masse madglade børn og frivillige,” siger Line Damsgaard.

Læs mere om Madskoler og det at være frivillig.