Madskoler skudt godt i gang!

Madskoler skudt godt i gang!

I mandags startede årets første Madskoler op. Hele 64 Madskoler løber af stablen i uge 27, og i de kommende uger vil yderligere 73 Madskoler åbne dørene for børn, som har mod på at tilbringe en uge med at stege, koge, hakke og snitte.

2.300 børn er tilmeldt dette års Madskoler og med godt 600 frivillige instruktører, tegner det til at blive en rigtig god sommer for de madglade sjæle, som sammen vil kokkere på livet løs en uge i sommerferien.

 

Positiv feedback fra frivillige og forældre

Hos Madskoler er vi så privilegerede at have en stor håndfuld engagerede frivillige, som yder en kæmpe indsats under afholdelsen af Madskoler. Heldigvis er det også rigtig positive tilbagevendelser, vi får fra de frivillige instruktører.

Børnene er nysgerrige på at afprøve nye tilberedningsmetoder, og smagsløgene udfordres også, når instruktørerne præsenterer børnene for nye smage, som for det meste falder i god jord hos børnene.

Der skåles fra Erritsø Fællesskole i Fredericia.

Fra forældrene hører vi også positiv feedback. Det er trætte, men også rigtig glade børn, der hentes fra Madskoler om eftermiddagen.

Karina Bidstrup Bruun er en af de forældre, der har sendt sine børn afsted på Madskole i uge 27. Faktisk er det 3. gang, børnene deltager på Madskoler, og Karina melder på Facebook tilbage, at hun ”lige har fået to glade børn hjem.”

 

Meget mere end bare madlavning

I går var børnene på ekskursion rundt omkring i hele landet. Ellevangskolen har blandt andet sendt os nogle herlige billeder fra Trige Vestermølle gård, som de besøgte onsdag eftermiddag. Gården ejes af Carsten Rønde og huser hele 200 kødkvæg.

Gårdens køer vakte stor interesse hos børnene fra Ellevangskolen.

 

Børnene fik også lov til at komme helt tæt på dyrene, og det ser ud til på billederne, at ekskursionen var en kæmpe succes.

Børnene blev modige under gårdbesøget og kom tæt på grisene.

 

På Skolen på Duevej i Frederiksberg tilbragte de dagen på Skolelandbruget i Farum, hvor børnene blandt andet var ude og lege i høet og fik hilst på landbrugets marsvin.

 

Der hentes hø på Skolelandbruget i Farum.

Marsvinene var i høj kurs, da Skolen på Duevej besøgte Skolelandbruget i Farum.

 

Også børnene på Fiskbæk Naturskole fik sig en helt særlig oplevelse, da de i bedste jagtstil prøvede kræfter med at flå en fasan. Dog var det ikke alle, der var lige vilde med opgaven, men børnene klarede sig alle gennem dagen og endte med at blive ganske trygge med flåningen.

Det krævede mod at være med under onsdagens ekskursion – men børnene klarede det!