Gavmilde festivalgæster elsker at bo i luksus-grisehytter

Gavmilde festivalgæster elsker at bo i luksus-grisehytter

Festivalgæster på Smukfest har i år givet rekordhøje beløb for at bo i Danish Crowns luksuriøst indrettede originale frilands-grisehytter, der er solgt til fordel for projektet Madskoler.

 

I kanten af Skanderborg sø blandt siv og duften af bacon ligger Danish Crowns luksuriøse grisehytter igen i år på Smukfest.

Med en af festivalens måske absolut bedste placeringer lige op af flere af musikscenerne er grisehytterne igen i år populære.

De fleste af gæsterne på Friland – Danmarks smukkeste svinesti – har købt deres hytte over auktion på Lauritz.com. Og for andet år i træk går overskuddet ubeskåret til projektet Madskoler, som børneorganisationen 4H står bag i et ikke-kommercielt samarbejde med Landbrug & Fødevarer og Rema 1000.

 

I år er det hidtil højeste beløb givet for en grisehytte. Købsmanden er Jesper Spanner Sørensen, der har givet 33.000 kroner for én af de luksuriøse grisehytter, og ifølge ham er det helt sikkert pengene værd:

- Det er festival på første klasse, og så synes jeg, det er rigtig dejligt, at det går til et godt formål. Madskoler hjælper Danmarks unge mennesker med at få nogle gode spisevaner, fortæller han.

 

Det glæder Line Munk Damsgaard, der er landsdækkende koordinator på Madskoler og ernæringschef i Landbrug & Fødevarer, at privatpersoner over hele Danmark har lyst til at støtte op om projektet, der er drevet af frivillige.

- Vi er simpelthen så glade for den støtte, vi har fået. Det betyder, at vi kan igangsætte initiativer, der vil forbedre projektet til gavn for både børn og frivillige instruktører, fortæller hun.

 

Madskoler kører i skolernes sommerferie, hvor børn over hele landet kan komme og lære om mad, kost og motion i en uge. I år har 1800 børn været på Madskole.

 

Luksus og festival
Flere af festivalgæsterne i Danish Crowns grisehytter kender hinanden fra tidligere år og er blevet gode venner.

Det er specielt placeringen af hytterne og muligheden for lidt mere magelige omgivelser på en festival, der trækker.

- Vi bliver forkælet hver morgen med brunch, og der bliver virkelig kræset for os hernede, fortæller Nikolaj Madsen, der bor i grisehytterne for andet år i træk.

 

I hytterne finder man to madrasser med tilhørende dyne og pude, stikkontakter med el, køletaske og inkluderet brunch hver morgen.

Og selvom der er lagt op til masser af musik og fest, så har gæsterne altså også lyst til at støtte et godt formål, forklarer Agnete Poulsen fra Danish Crown, der er ansvarlig for ”Friland – Danmarks smukkeste svinesti.

- Gang på gang bliver jeg forundret over, at folk har så stort engagement, siger hun.

I år er der i alt 25 af de luksuriøse grisehytter på Smukfest.