Bred politisk aftale giver håb om flere Madskoler

Bred politisk aftale giver håb om flere Madskoler

Landbrug & Fødevarer glæder sig over den nye aftale for frivilligt arbejde, som regeringen sammen med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre netop har indgået. Aftalen kan betyde frivillige hænder til næste års Madskoler.

 

PRESSEMEDDELELSE, Landbrug & Fødevarer

Den netop indgåede aftale mellem regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre om frivilligt arbejde vækker glæde hos organisationerne bag Madskoler, der hvert år lærer flere tusinde børn og unge om glæden ved at lave sund og nærende mad.

Madskoler afholdes af frivilligforeningen 4H i et ikke kommercielt samarbejde mellem Landbrug & Fødevarer og Rema 1000. Den konstellation har gjort det muligt at drive Madskoler til en deltagerpris, der ligger under de samlede omkostninger for projektet.

 

Konstellationen har dog også givet Madskoler udfordringer, fordi dagpengereglerne til dato har været skruet sådan sammen, at man – for at kunne få dagpenge – ikke må lave frivilligt arbejde, der har forbindelse med private erhvervsvirksomheder.

Den nye aftale, der i dag er indgået mellem regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre åbner op for, at både ledige og efterlønsmodtagere kan være frivillige på næste års Madskoler uden frygt for at blive trukket i ydelser. Den nyhed vækker stor glæde hos frivilligforeningen 4H. Formand Henrik Dalum siger:

- Det er en helt fantastisk nyhed, som glæder mig rigtig meget. Jeg tror og håber på at aftalen vil få utrolig stor betydning for 4H og Madskoler og for mange andre frivillige foreninger.

 

Aftale skaber tryghed
Den nye aftale for frivilligt arbejde forventes at skabe tryghed for både ledige og efterlønsmodtagere, der overvejer at blive instruktører på næste års Madskoler.
Karen Hækkerup, der er administrerende direktør hos Landbrug & Fødevarer, siger:

- Jeg er sikker på, at aftalen kan få stor betydning for de ledige og efterlønnere, der har overvejet at blive instruktører på næste års Madskoler. De kan forhåbentlig få ro i sindet og være med til at lære børn og unge om glæden ved at lave mad.

Opgaven som frivillig kan ifølge Karen Hækkerup have positiv indflydelse på lediges karrieremuligheder.

- Som ledig er det vigtigt, at du har mulighed for at udbygge dit netværk gennem frivilligt arbejde og få nye erfaringer, der kan skrives på CV’et. Derfor er vi utrolig glade for den aftale, regeringen sammen med regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre netop har indgået.

 

For yderligere information og kontakt til Karen Hækkerup, kontakt:
Mille Marie Christensen, pressekonsulent hos Landbrug & Fødevarer, mobil: 61702047, mail: mic@lf.dk