Direktør og minister på Madskole

Direktør og minister på Madskole

Broccoli-pølsehorn, blomkålsris og hjemmelavet ketchup var på menuen, da miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen og direktør for Landbrug & Fødevarer Karen Hækkerup, besøgte en af landets 125 madskoler, der skal give børn mellem 8 og 12 år mod på at lave sund og velsmagende mad.

 

PRESSEMEDDELELSE - 06. jul 2016

- Esben, Esben. Har du tid til at hjælpe?

Både Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen og direktør for Landbrug & Fødevarer Karen Hækkerup blev sat i arbejde, da de onsdag den 6. Juli besøgte en madskole på Vium Skole ved Videbæk. De 18 børn mellem 8 og 12 år havde allerede travlt med at skære kylling der skulle på spyd, hakke tomater til hjemmelavet ketchup og skære broccoli til fyld i pølsehorn, inden dagens to gæster havde fået bundet deres forklæder.

Men 10- årige Laura var hurtig til at få fat i Karen Hækkerup, der hjalp hende med at skære kylling til kyllingespyd med grøntsager.

- Madskolerne er vigtige, fordi de giver børnene maddannelse. De får lov til selv at prøve forskellige råvarer af og lærer, hvor vores fødevarer kommer fra, sagde Karen Hækkerup.

 

Miljø- og fødevareministeren var enig.

- Vi har åbenlyse udfordringer med vores sundhedsudgifter, der er alt for høje. Den kurve skal vi have knækket, og jeg tror ikke på løftede pegefingre. Jeg tror derimod på, at vi allerede i en tidlig alder skal gøre børn bevidste om, hvad de putter i munden. Og det er Madskolerne et rigtig godt redskab til, sagde Esben Lunde Larsen.

Og 11-årige Alexander der var med på madskole for tredje gang, har da også fået lært sig nye favoritretter.

- Den der smoothie med ingefær, banan og spinat, den skal jeg helt sikkert lave derhjemme. Men min favoritret er helt pizzaen med rodfrugter, sagde han, mens han hakkede tomater til hjemmelavet ketchup.

 

Og efter ministeren havde skåret sig og fået plaster på, og Karen Hækkerup havde vasket op med 10-årige Silas, så var der frokost: Svinegryde med blomkålsris, gulerodstzatziki og hjemmelavede fladbrød. Velbekomme.

Madskolerne, der arrangeres af børne- og ungdomsforeningen 4H i et samarbejde med Landbrug & Fødevarer og REMA 1000, er for alle børn i 8-12-års alderen. Alle Madskoler er baseret på frivillig arbejdskraft. Undervisningen foregår i dagtimerne fra mandag til fredag og i år er der særligt fokus på madspild.