Sofie Wendelboe som Madskoleambassadør

Sofie Wendelboe som Madskoleambassadør

Formand for Foreningen af Kliniske Diætister, Sofie Wendelboe, er blevet ambassadør for Madskolerne. Læs her om hendes interesse for madlavning, og hvorfor hun har valgt at blive Madskoleambassadør.

 

Det er en ære at få lov til at være ambassadør for Madskolerne. I mit professionelle liv som klinisk diætist oplever jeg indimellem at møde mennesker, som aldrig har lært at lave mad. Mad er næring, og det er ofte med den indgangsvinkel, at mennesker bliver henvist til en samtale med en diætist. I vores travle liv, er der ikke altid tid til at børnene kommer med i køkkenet og tilbereder maden, og vi vælger indimellem de hurtige løsninger, som ikke altid er af den bedste kvalitet.

Men mad er også meget mere end det. Mad er nydelse, mad er samvær, og mad er livskvalitet. Det er ofte maden, der er omdrejningspunktet i sociale sammenhænge, og det er maden, som betyder noget, når vi skal have gæster. Derfor skal børnene være med. Både til en tur på landet, hvor vi snakker om, at det er grisen, der bliver til frikadeller og i køkkenet, når farsen hakkes, og frikadellerne steges.

 

Jeg har fået mad og ernæring ind med modermælken, min mor var uddannet husholdningslærer og studerede i årene, hvor jeg kom til verden. Fra min barndom har jeg selv haft maddag, hvor jeg fik lov til at bestemme, hvad vi skulle have og selv tilberede det hele. Selvfølgelig med min mor på sidelinjen de første år og med lange samtaler om, hvad maden bestod af, og hvilke nye og sjove madvarer, man kunne prøve sig frem med at bruge.

Da jeg selv blev mor, var min mor også den første jeg ringede til, da jeg skulle have et par tips til frikadellerne. Min søn er nu knap 3 år og synes det er sjovt at være med til at skære grøntsager ud, putte mel i røremaskinen, når vi bager boller, og røre i farsen, mens vi laver frikadeller. Han er med i det omfang, det kan lade sig gøre. Når han bliver ældre og får lyst til at tage på Madskole, vil jeg glæde mig over det gode initiativ, som 4H, Landbrug & Fødevarer og REMA 1000 har stablet på benene.