Nu er der 100 Madskoler på landkortet

Nu er der 100 Madskoler på landkortet

Madskolerne åbner i dag for tilmeldingen til deres Madskole nr. 100. Det betyder, at endnu flere børn og unge kan få en sjov oplevelse og lære om kost og motion i deres sommerferie.

 

Med små to måneder tilbage inden den første Madskole slår dørene op for unge mellem 8 og 12 år, er der nu registret 100 Madskoler fordelt over hele landet. Det betyder, at flere end 1.600 børn og unge får muligheden for at lave sund mad og lære om gode kostvaner i deres sommerferie.

 

Line Damsgaard, projektkoordinator på madskolerne og ernæringschef hos Landbrug & Fødevarer, er meget tilfreds med, at antallet af Madskoler nu har rundet 100.

 

- Madskolerne afholdes i samarbejde mellem Landbrug & Fødevarer, 4H og REMA 1000, men lokalt er det frivillige kræfter der driver madskolerne. Siden den første Madskole i 2004 har vi hvert år fået flere frivillige- men ikke i år, så vi har været lidt bekymrede for, om vi kunne oprette nok Madskoler, så alle de børn, der gerne vil af sted, også kan komme det. Så det er rigtig godt, at vi nu har rundet 100 Madskoler, siger Line Damsgaard.

 

Ligesom en fodboldskole eller en sommerlejr bruger Madskolerne en uge i sommerferien på at give børn og unge en oplevelse. På Madskolen handler det naturligvis om mad, men også om motion og sund ernæring. Og Madskolerne giver både en god oplevelse og har effekt på børnenes spisevaner.

 

- Rigtig mange børn vil gerne på Madskole i sommerferien, og rigtig mange forældre vil gerne sende deres børn afsted. Forældreevalueringerne fra 2013 viser, at 85 pct. af børnene har smagt på nye fødevarer på Madskolen, og 96 pct. har haft en sjov oplevelse på Madskolen. Madskolen er en succes og vi vil gerne se den vokse. Derfor søger vi stadig frivillige, så vi kan få endnu flere børn på Madskole til sommer, slutter Line Damsgaard.

 

Se hvordan du bliver frivillig på en Madskole, eller hvor der allerede er en Madskole i dit lokalområde: 
www.madskoler.dk  

 

Yderligere information: 
Pressekonsulent i Landbrug & Fødevarer, Marie Grabow Westergaard, tlf:3339 4235 
Projektkoordinator i Landbrug & Fødevarer, Line Damsgaard, tlf:3339 4087