Minister på Madskole

Minister på Madskole

Tirsdag den 1. juli tog var sundhedsminister Nick Hækkerup på besøg på Madskolen på Hanebjerg skole, og der var både tid til at snakke med de unge deltagere og røre lidt i gryderne.

 

PRESSEMEDDELELSE

På andendagen af årets Madskole på Hanebjerg skole i Hillerød fik deltagerne i på Madskole en særlig oplevelse. Sundhedsminister Nick Hækkerup og adm. direktør i Landbrug & Fødevarer Søren Gade kom på besøg for at se, hvad man kan opleve, når man er på Madskole.

Det var Søren Gade, der havde inviteret sundhedsminister Nick Hækkerup med på Madskole, så han selv kunne se, hvad Madskolerne gør for at lære børn og unge mere om, hvordan man laver sund mad, og gør dem interesseret i emner som kost og motion. Sundhedsminister Nick Hækkerup gik straks med børnene i køkkenet og hjalp med at lave dagens frokost til glæde for både ministeren og børnene.

 

-Mad spiller en central rolle i livet for de fleste af os, og mad har også stor betydning for vores sundhed. Jeg synes derfor, det er glimrende, at der er tilbud, hvor børn og unge på en sjov måde kan lære lave sund mad og blive klogere på, hvor de fødevarer, vi spiser, kommer fra, sagde sundhedsminister Nick Hækkerup efter besøget.

Søren Gade var også glad over, at sundhedsministeren havde takket ja til at komme med på besøg på en Madskole.

-Madskoler er en sjov og god måde at gøre børn interesseret i, hvad de putter i munden, og det er jeg meget glad for at sundhedsministeren tog sig tid til at komme og være en del af - også selvom det kun var for en formiddag, siger Søren Gade.

Det er første gang en siddende sundhedsminister har besøgt en Madskole i Madskolernes 11år lange historie.