Succesfuldt samarbejde med de pædagogiske assistent uddannelser

Succesfuldt samarbejde med de pædagogiske assistent uddannelser

Madskolerne har med støtte fra Nordea-fonden opstartet et samarbejde med de pædagogiske assistent uddannelser, hvor eleverne fra uddannelsen er instruktører på Madskolerne. Læs om det succesfulde samarbejde med uddannelsen i Horsens her.

 

Madskoler er en succes

I en uge har der været aktivitet i køkkenerne på fire skoler i Horsens og omegn. Det er børn og studerende fra Den pædagogiske assistentuddannelse i Horsens, VIA University College, der har lavet sund mad og dyrket motion på Landbrug & Fødevarer og 4Hs madskoler.

Af Hanne Duus, VIA University College, hd@viauc.dk

Børn og studerende fra Den pædagogiske assistentuddannelse (PAU) i Horsens, VIA University College, har både lavet mad, lært om sund kost og dyrket motion på fire skoler i Horsens og omegn. Sammen har de deltaget i Landbrug & Fødevarer og 4Hs madskoler og for Pernille Janice Brinch Simonsen, studerende på PAU, har det været en god oplevelse. Både at være sammen med børnene og at få afprøvet noget af den pædagogiske teori, hun har lært i det sidste halve år. Hun fortæller, at børnene skal motiveres til at lave lækker, sund og varieret mad. De skal vide, hvor fødevarerne kommer fra. Og så skal de være aktive og lære, hvorfor daglig motion er så vigtig.

”Det var både sjovt og lærerigt at være sammen med alle de børn. Der var gang i den. Ind imellem løb de rundt på væggene, fyldt af energi. Men det var sundt for os, for det skal vi jo kunne håndtere, når vi skal arbejde i den pædagogiske verden,” siger Pernille. Hun fortæller, at en væsentlig del af det pædagogiske arbejde, handler om at vise børnene tillid.

 

Stor viden fra Madskole
”Vi skulle lære, at børnene faktisk godt kan håndtere de store og skarpe knive, når bare vi tager dem alvorligt. Og de kan sagtens lave mad. De skal bare have lov til det,” siger Pernille, der var ret imponeret over den viden mange af børnene havde om sund kost. I et stjerneløb skulle de blandt andet svare på spørgsmål om, hvor meget grønt vi skal spise.

”De kom ret hurtigt frem til, at det er noget med seks. Og så var der nogle af børnene, der vidste, at det var 600 gram grønt, blandet af både grøntsager og frugt. Især de børn, der tidligere har deltaget i Landbrug & Fødevarer og 4Hs madskoler vidste meget om sund levevis,” siger Pernille, der har været rigtig glad for forløbet og gerne vil deltage en anden gang.

 

Gerne arbejde på sommerskolerne
”Det er godt både for os og for børnene. Det kunne vi høre på deres evalueringer. Så jeg synes bestemt det er noget PAU skal blive ved med at deltage i. Og det behøver ikke begrænses til kun at være Landbrug & Fødevarer og 4Hs madskoler. Det kan også være andre sommerskoler for børn. Idrætsskoler, naturskoler eller andre sommerskoler,” siger Pernille, der lige nu glæder sig til sommerferien og til efteråret, hvor hun skal i praktik i børnehaven Kaskelotten i Egebjerg.  Her skal hun prøve kræfter med pædagogik for børnehavebørn.