Madglade frivillige søges til Madskolerne 2012

Madglade frivillige søges til Madskolerne 2012

Masser af madglade børn håber på at få en plads på en af sommerens Madskoler. Derfor søger Madskolerne frivillige hænder rundt om i hele landet.

 

Sjovt, lærerigt og aktiverende
Hvert år arrangerer Landbrug & Fødevarer og 4H Madskoler i sommerferien for børn over hele landet. På Madskolerne underviser frivillige madentusiaster børnene i sund mad, madlavning, råvarer og vigtigheden af fysisk aktivitet. Sidste sommer brugte cirka 300 frivillige voksne en uge af deres sommerferie på at lære de cirka 1.300 deltagende børn og unge om sund mad, kost og motion på en sjov, lærerig og aktiverende måde.

- Vi oplever en kæmpe interesse fra børn og forældre. Allerede i november begynder de første, at kontakte os for at vide, hvornår de kan melde sig til den kommende sommers Madskoler. Så børnene er klar. Nu mangler vi bare de frivillige, sige Line Damsgaard, der er projektkoordinator på Madskolerne.

 

Lysten er det vigtigste
De madglade frivillige har alverdens forskellige baggrunde og bevæggrunde for at deltage. Mange studerende bruger projektet som en god mulighed for at få noget godt på CV’et. Men blandt de frivillige findes bl.a. også bedstemoderen, der gerne vil lave noget sjovt sammen med sit barnebarn og akademikeren der har lyst og overskud til frivilligt arbejdet. Fælles for de mange frivillige på Madskolerne er lysten til at gøre en forskel og give børn gode oplevelser med sund mad og fysisk aktivitet.

- Der er plads til alle typer af frivillige på Madskolerne. Det vigtigste for os er, at de frivillige har interessen for at lave mad sammen med børn – resten skal vi nok hjælpe dem med, fortæller Line Damsgaard.

Læs mere om at være frivillig på en Madskole her.

Tilmeld dig som frivillig her.