Mikkel Marschall som Madskoleambassadør

Mikkel Marschall som Madskoleambassadør

Stjernekokken Mikkel Marschall er blevet ambassadør for Madskolerne - læs hans begrundelse for at takke ja til posten her.

Grunden til jeg har valgt at være ambassadør for Madskolerne

Som barn har jeg selv gået til madlavning i 4H, hvilket jeg fandt utrolig spændende og udfordrende.  Det var sjovt at lære nye ting og indlæringsprocessen var anderledes end madlavningstimerne i skolen. Jeg fik en masse sjove og gode oplevelser med madlavning og hvordan man spiste sundt. Ikke nok med at vi lavede mad af sunde råvarer, havde vi også vores egne haver, hvor vi dyrkede grøntager til brug i madlavningen.

 

På baggrund af mine egne erfaringer fra 4H, har jeg valgt at blive ambassadør for Madskolerne. Jeg håber på, at børnene kan få de samme gode oplevelser, som jeg fik dengang - måske få dem lidt væk fra computeren til fordel for køkkenet og ud i haverne. Således at de kan se, hvordan tingene gror, hvor grøntsagerne kommer fra osv. Det vil sige, at de skal lave noget spændende og opdage, at de ’kedelige grøntsager’ såsom broccoli, rosenkål med flere, faktisk smager rigtig godt, hvis man tilbereder det rigtigt.

 

Det kunne være rigtig sjovt, hvis nogle af børnenes livretter lige pludselig blev en lækker sund ret i stedet for burger med pommes fritter. Dog skal det siges, at burger med pommes fritter også kan laves sundt og godt – god kvalitet kød, gode tomater, agurker samt stegte kartofler.

Hvis man kunne være med til at ændre madvaner igennem Madskolerne, ville det være fantastisk!

For mig, som kok og souschef på formel B, er det rigtig vigtigt, hvor tingene kommer fra, hvordan de er dyrket, hvornår de er i sæson osv. - altså hvornår de smager af mest! Dertil elsker jeg selv at gå ud og plukke/hente grøntsager i haven eller at finde dem (fx svampe) i skoven.

 

Gennem Madskolerne kan nye venskaber gro i takt med grøntsagerne. Venner, som også synes, at det er sjovt at lave mad, eksperimentere med nye ting og se hvor alle vores råvare kommer fra.

 

Læs om Mikkel Marschalls spændende kokkekonkurrence Sol over Gudhjem her.