Per Thøstesen

Restaurantejer, madentreprenør, fodboldlandsholdskok – og ikke mindst opskriftudvikler for Madskoler. Per Thøstesen har mange madfaglige kasketter, og hans interesse for god mad og madkundskab går helt tilbage til folkeskolen. Her var husgerning hans yndlingsfag, og derhjemme havde han faste maddage. Han er stor fortaler for, at mad og idræt bør være meget vigtige fag i skolen og fylde mindst to timer om dagen.

Madhåndværket fylder meget for kokken, hvis restaurants køkken også er af den gamle skole. Derfor sørger han også for, at børnene på Madskoler får udfordret og udviklet deres håndværksmæssige evner i køkkenet og laver fond fra bunden med en hel kylling. Sådan var det også hjemme hos hans mormor og morfar, der havde dyr og grøntsager, der blev brugt i madlavningen. Det var her, Per Thøstesen sugede viden til sig, som også i dag bliver brugt til inspiration i køkkenet, for som han siger: ”Det var sådan min mormor lavede det.”.

Per Thøstesen ser værdien i det gode måltid som ekstrem vigtig, da det er benzinen for at få vores krop til at fungere optimalt. Dette mantra udlever han som det danske herrefodboldlandsholds trygge madfar. Her sørger han for, at spillerne får den helt korrekte næring for at kunne præstere på fodboldbanen – samtidig med, at det selvfølgelig smager godt.

Per går helhjertet ind i alle sine projekter, og derfor støtter han selvfølgelig også de danske drenge på stadion, når han har gjort dem klar til kamp bag de vigtige fodboldgryder. Inspirationen til Madskoleretter finder han også sammen med Danmarks fodbolddrenge, hvorfor der i Madbogen ofte ses retter med reference til at det er mad Per serverer for landsholdet.

Se alle tidligere års eksemplarer af Madbogen her.