Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.madskoler.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Maden på Madskoler

Madbogen er udgangspunktet for børnenes køkkeneventyr på Madskoler. Bogen er fuld af gode opskrifter specielt udviklet til børn samt gode tips og tricks om madlavning, sundhed og råvarer, der kan gøre det sjovere og nemmere at lave mad. Alle børn, der deltager på Madskoler, får et trykt eksemplar af Madbogen med hjem.

Der tages udgangspunkt i De officielle Kostråd, når nye opskrifter til Madbogen udvikles, og alle hovedmåltider er derfor Nøglehulsmærkede. Et gennemgående tema for Madskolen er madspild, som vi bestræber os på at undgå, samtidig med at vi lærer børnene om korrekt opbevaring af mad, hvordan man kan bruge rester, og hvad god planlægning betyder for at minimere madspild.

Dit barn vil på Madskolen blive introduceret til fødevarernes vej fra jord til bord og blive præsenteret for madvarer inden for alle fødevaregrupper. På Madskoler opfordres børnene til at smage på maden, og vi ønsker at inspirere til at gøre sund og varieret kost til et naturligt valg. Under Madskolen vil dit barn være med til at tilberede store som små måltider med brug af alle basale madlavningsteknikker, og vi øver os også i at smøre en sund og nærende madpakke.

Opskrifterne i Madbogen er udviklet i et samarbejde mellem mesterkok Per Thøstesen og madlavnings- og ernæringskyndige fra Landbrug & Fødevarer. Tre børn, der tidligere har været på Madskole, er med til at teste og fotografere opskrifterne til det følgende års Madbogen. 

Der udgives en ny Madbog hvert år, og de seneste års Madbøger er frit tilgængelige for alle interesserede børn og voksne og kan downloades som pdf herunder.

 

Madbogen 2018

Madbogen 2018 indeholder børnevenlige opskrifter, der omfatter alt fra super-sommer-grød til de morgenfriske til rødspættefilet med æble og fennikelsauce til hyggelige aftenstunder. I Madbogen kan du også finde nyttige informationer om blandt andet koen, grisen, kyllingen og fisken.

Klik her for at downloade Madbogen 2018 (pdf)

 

 


Madbogen 2017

Madbogen byder blandt andet på mange favoritter, herunder en af de helt store morgenmadshits, fodboldlandsholdets formidable favoritgrød samt de søde og kølige yndlingssnacks, kiwi-is med chokolade- og nøddeovertræk.

Klik her for at downloade Madbogen 2017 (pdf)

 

Madbogen 2016

Madbogen 2016 indeholder opskrifter, som både er sunde og nærende, men der er også plads til søde indslag som ’Pigernes blåbærmuffins med jordbærsalat’. Derudover indeholder Madbogen 2016 også siderne ’Vidste du… ‘, hvor man kan læse og lære en masse om blandt andet grisen, mælken, ægget og nøglehullet.

Klik her for at downloade Madbogen 2016 (pdf)

 

Madbogen 2015

Madbogen indeholder forskellige sunde forslag til blandt andet søde sager og livretter. De børn, der har været på Madskole i sommeren 2015, er blevet spurgt om, hvilke opskrifter de syntes var de bedste. Blandt de største hits var Per T’s pastapenne, Fiskefrikadeller og kylling i karry. Flere hundrede børn har lært at lave disse retter helt fra bunden samt fået muligheden for at sætte deres eget præg på, hvad man ellers kan tilføre opskrifterne af spændende krydderurter og grøntsager.

Klik her for at downloade Madbogen 2015 (pdf)