Erfaring - personligt og fagligt

Gitte Klærke Olesen har igen i år tilmeldt sig som Madskoleinstruktør. Hun glæder sig lige så meget som børnene til at det bliver sommerferie og Madskoler skydes i gang. Som Madskoleinstruktør oplever Gitte, at hun gør en forskel for børnene og samtidig får rigtig meget ud af oplevelsen selv - på et fagligt såvel som personlig plan.

Gitte Klærke Olesen blev forrige år frivillig Madskoleinstruktør hos Madskoler på baggrund af en klar opfordring fra en studiekammerat og med sin mormors have og køkken i minderne - det var nemlig her hun selv fik hendes barnelærdom om mad.  

Gitte læser i dag Ernæring og Sundhed på UC Syd i Haderslev, hvor en tidligere frivillig hos Madskoler prikkede Gitte på skulderen og spurgte om Madskoler måske var noget for hende – og selvfølgelig var det, det.  

“Sæt i gang - og så er jeg jo sådan én, at når jeg går ind i noget, så går jeg ind i det med hud og hår”, fortæller Gitte Klærke Olesen begejstret.  

Gitte har meldt sig som frivillig både på baggrund af sin opvækst med Mormorens have og køkken, men også på grund af, at hun som Madskoleinstruktør kan få erfaring til sit studie. Hun nævner selv, at hun glæder sig lige så meget som børnene til at, det bliver sommerferie og Madskoleugerne skydes i gang. 

“Det er en positiv oplevelse med Madskoler og den der nysgerrighed som børnene har og kan blive ved med at bevare gennem ugen, den synes jeg er fantastisk", siger Gitte Klærke Olesen og fortsætter: 

“Jeg tror også, at det er det, at man giver så meget af sig selv. Jeg føler 100%, at jeg giver noget videre til Madskolebørnene”.  

Når Gitte afslutter en Madskoleuge føler hun en stor tilfredshed med at have givet vigtigt viden videre til børnene; dog er det ikke kun viden om madkundskab der får hende til at trække på smilebåndet. 

“Jeg føler også en glæde over at kunne gøre noget for de børn, som kommer fra travle familier. På Madskoler bliver der sat tid af til børnene, så de kan mærke en voksens nærvær.”  

Gitte Klærke Olesen har igen i år tilmeldt sig som Madskoleinstruktør og glæder sig rigtig meget. 

Hvis du synes, at Gittes historie bidrager til din nysgerrighed om frivilligt arbejde hos Madskoler, kan du læse mere her.

Seneste Nyt

Mormor mad med et tvist
25. jul, 2022, 01:08

Boller i karry, hønsekødsuppe og Ama’rmad med gnavegrønt, er alt sammen eksempler på de retter børn og frivillige laver på dette års Madskoler. Menuen i år står nemlig på mormor mad anno 2022.


Kender du en madglad frivillig til Madskoler?
18. maj, 2022, 10:05

Masser af madglæde, masser af madmod og masser af gode oplevelser! Det er opskriften når Madskoler til sommer slår dørene op for de mange madglade børn rundt om i landet. Lige nu kæmpes der for at få de sidste brikker på plads, så flest mulige børn kan få muligheden. Og vi har brug for DIN hjælp!


Hjælper børnene i deres udvikling med mad
28. mar, 2022, 03:13

Zarina Drejer har været frivillig hos Madskoler i fire år. Det er den store glæde ved at hjælpe børn i deres udvikling med mad, der i flere år har fået hende til at melde sig som frivillig. Som madskoleinstruktør oplever Zarina en unik mulighed for at kombinere det faglige og personlige plan – og samtidig gøre en forskel for en masse børn.


Erfaring - personligt og fagligt
28. mar, 2022, 08:54

Gitte Klærke Olesen har igen i år tilmeldt sig som Madskoleinstruktør. Hun glæder sig lige så meget som børnene til at det bliver sommerferie og Madskoler skydes i gang. Som Madskoleinstruktør oplever Gitte, at hun gør en forskel for børnene og samtidig får rigtig meget ud af oplevelsen selv - på et fagligt såvel som personlig plan.


Madskoler 2022 – noget at se frem til
10. mar, 2022, 02:32

Madglade børn landet over venter i spænding for at se, om der kommer en Madskole til deres by til sommer. De første af sommerens Madskoler åbnes d. 20. april 2022 i tidsrummet 13.00-16.00. Hvor der oprettes Madskoler afhænger af, hvor der er frivillige, som vil være med til at give børn en madoplevelse for livet.