Tag på '3 dage med Madskoler' i efterårsferien

’3 dage med Madskoler’ er navnet på en 3-dages madaktivitet for børn i alderen 8-12 år, hvor de kan få gode, sjove og lærerige oplevelser oplevelser med mad. I efterårsferien afholdes omkring '3 dage med Madskoler' omkring 30 steder. Skal du med?

Fokus på '3 dage med Madskoler' er mad, madlavning og madglæde - og masser af hygge samt socialt samvær. Konceptet er en lillesøster til populære Madskoler, der har til formål at give børn sjove, lærerige og aktiverende oplevelser med mad.

”På ’3 dage med Madskoler’ er der lidt mindre fokus på undervisning set i forhold til sommerferiens Madskoler. I stedet ligger fokus på madlavning, sjov og hygge,” fortæller Line Munk Damsgaard, der er landsdækkende Madskolekoordinator og ernæringschef i Landbrug & Fødevarer.

Kartoflen, ægget og æblet
Madprogrammet til efterårsferiens kulinariske oplevelse har fokus på 3 fødevarer – nærmere bestemt kartoflen, ægget og æblet, som hver har fået deres helt egen dag. De præcise aktiviteter og lege på de enkelte skoler, bestemmes af de frivillige.

”Alle Madskoler er baseret på frivillig arbejdskraft. Det er hele grundlaget for, at Madskoler kan eksistere. Det er vigtigt for os, at de frivillige har medbestemmelse og føler ejerskab – derfor har vi valgt at lade nogle dele af programmet være åben, så de frivillige kan planlægge det, de synes er særligt sjovt,” fortæller Line Munk Damsgaard.

Tilmelding til efterårsferien

Seneste Nyt

Madskoler får stor donation fra fødevareministeren
13. dec, 2021, 11:13

Fødevareminister Rasmus Prehn har via overskudmidler fra Landbrugslotteriet givet en stor donation til aktiviteten Madskoler, som drives af den frivillige organisation 4H. Den store støtte på hele 1,225 mio. kroner lander på et tørt sted, siger 4H formand.


Tag på '3 dage med Madskoler' i efterårsferien
19. sep, 2021, 01:32

’3 dage med Madskoler’ er navnet på en 3-dages madaktivitet for børn i alderen 8-12 år, hvor de kan få gode, sjove og lærerige oplevelser oplevelser med mad. I efterårsferien afholdes omkring '3 dage med Madskoler' omkring 30 steder. Skal du med?


Børn tager på kulinarisk verdensturné med Madskoler
28. jun, 2021, 11:03

PRESSEMEDDELELSE: Selvom sommerferien er over os, er der godt gang i køkkenerne på knap 100 af landets skoler. Uden at skulle transportere sig længere end til skolekøkkenet, besøger børnene lande som Kina, Pakistan og Italien. På Madskolen står menuen nemlig på mad fra hele verden.


Nyt Madskolekoncept i støbeskeen
26. apr, 2021, 08:55

Vi arbejder pt. på et nyt koncept, som børn skal kunne deltage i hjemmefra (ind imellem ferierne, hvor de fysiske Madskoler selvfølgelig fortsat afholdes). I den forbindelse søger vi netop nu madglade børn i alderen 8-13 år, der vil hjælpe os med at teste lege og øvelser foran skærmen.


Madskoler åbner op og søger flere frivillige
15. apr, 2021, 11:18

Tirsdag d. 13. april åbnede de første 41 Madskoler op for tilmelding til det populære forløb, der foregår over 5 dage i sommerferien. Arrangørerne søger nu efter flere frivillige, så de kan honorerer den store efterspørgsel blandt de mange madglade børn.