Madskoler åbner op og søger flere frivillige

Tirsdag d. 13. april åbnede de første 41 Madskoler op for tilmelding til det populære forløb, der foregår over 5 dage i sommerferien. Arrangørerne søger nu efter flere frivillige, så de kan honorerer den store efterspørgsel blandt de mange madglade børn.

Blot et døgn efter at Madskoler åbnede op for tilmelding til de første Madskoler er langt over 200 børn tilmeldt og flere af skolerne må allerede meldt udsolgt.

Arrangørerne bag Madskoler håber på, at mange flere frivillige melder sig, så endnu flere Madskoler kan åbne og langt flere børn kan få sjove, lærerige og aktiverende oplevelser med mad i deres ferie.

”Vi oplever en meget stor efterspørgslen fra børn og deres forældre. Men da alle vores Madskoler er baseret på frivillig arbejdskraft, kan vi kun oprette Madskoler de steder, hvor der er frivillige nok. Der er ingen krav om særlige kompetencer for at blive instruktør, men det er vigtigt, at man har lysten til at gøre en forskel og give børn gode oplevelser med mad og sundhed,” siger Line Damsgaard, der er projektleder og ernæringschef i Landbrug & Fødevarer og fortsætter:

”Vores frivillige instruktører har alverdens forskellige baggrunde og bevæggrunde for at deltage. Mange studerende bruger projektet som en god mulighed for at få en god aktivitet på CV’et. Men blandt de frivillige findes bl.a. også bedstemoren, der gerne vil lave noget sjovt sammen med sit barnebarn såvel som den almindelige lønmodtager, der har lyst og overskud til frivilligt arbejdet.”

Tryghed for alle
Madskoler arrangeres af børne- og ungdomsorganisationen 4H i et ikke kommercielt samarbejde med Landbrug & Fødevarer og REMA 1000. Projektleder Line Munk Damsgaard fortæller, at alle myndighedernes retningslinjer i relation til corona naturligvis overholdes, så både børn forældre og frivillige får en god og tryg oplevelse.

”Vi har gode erfaringer fra sidste sommer, hvor vi også var underlagt en række restriktioner og retningslinjer. Og her meldte både forældre og frivillige tilbage, at de havde været trygge. Vi er derfor overbeviste om, at vi igen i sommeren 2021 kan skabe trygge såvel som gode, sjove og lærerige oplevelser med mad for en masse madglade børn og frivillige,” siger Line Damsgaard.

Læs mere om Madskoler og det at være frivillig.

Seneste Nyt

Madskoler får stor donation fra fødevareministeren
13. dec, 2021, 11:13

Fødevareminister Rasmus Prehn har via overskudmidler fra Landbrugslotteriet givet en stor donation til aktiviteten Madskoler, som drives af den frivillige organisation 4H. Den store støtte på hele 1,225 mio. kroner lander på et tørt sted, siger 4H formand.


Tag på '3 dage med Madskoler' i efterårsferien
19. sep, 2021, 01:32

’3 dage med Madskoler’ er navnet på en 3-dages madaktivitet for børn i alderen 8-12 år, hvor de kan få gode, sjove og lærerige oplevelser oplevelser med mad. I efterårsferien afholdes omkring '3 dage med Madskoler' omkring 30 steder. Skal du med?


Børn tager på kulinarisk verdensturné med Madskoler
28. jun, 2021, 11:03

PRESSEMEDDELELSE: Selvom sommerferien er over os, er der godt gang i køkkenerne på knap 100 af landets skoler. Uden at skulle transportere sig længere end til skolekøkkenet, besøger børnene lande som Kina, Pakistan og Italien. På Madskolen står menuen nemlig på mad fra hele verden.


Nyt Madskolekoncept i støbeskeen
26. apr, 2021, 08:55

Vi arbejder pt. på et nyt koncept, som børn skal kunne deltage i hjemmefra (ind imellem ferierne, hvor de fysiske Madskoler selvfølgelig fortsat afholdes). I den forbindelse søger vi netop nu madglade børn i alderen 8-13 år, der vil hjælpe os med at teste lege og øvelser foran skærmen.


Madskoler åbner op og søger flere frivillige
15. apr, 2021, 11:18

Tirsdag d. 13. april åbnede de første 41 Madskoler op for tilmelding til det populære forløb, der foregår over 5 dage i sommerferien. Arrangørerne søger nu efter flere frivillige, så de kan honorerer den store efterspørgsel blandt de mange madglade børn.