Helt ny type Madskole

I vinterferien 2020 er der verdenspremiere på en helt ny type Madskoler, nemlig det dugfriske koncept "3 dage med Madskoler". Her vil fokus være på mad, madlavning, madglæde og madmod, når børnene introduceres til madens vidunderlige verden.

På "3 dage med Madskoler" tager børn grydeskeen i egen hånd og smider forældrene ud af køkkenet. Sammen med en gruppe dygtige frivillige instruktører, vil børnene regere i køkkenet, hvor de skal hakke, stege og brase, føle, smage og dufte.

Og hvem ved – måske de fortsætter derhjemme, når "3 dage med Madskoler" er slut.

Alle børn i 8-12-års alderen kan deltage, og undervisningen foregår på en skole fra 9.00 til 15.00 i vinterferien.

De seks første "3 dage med Madskoler" afholdes i Karrebæksminde, Odense, Middelfart, Løgumkloster og Hedensted i uge 7 og i Rønne i uge 9.

Se oversigt over "3 dage med Madskoler" her og tilmeld dit barn.  

Fokus på "3 dage med Madskoler" er mad, madlavning og madglæde - og masser af hygge samt socialt samvær. Det nye koncept har været undervejs i nogen tid, bl.a. på baggrund af efterspørgsel fra forældre.

”Vi har glædet os helt vildt til at kunne offentliggøre Madskolers nyeste familiemedlem. ’3 dage med Madskoler' er for dem, der slet ikke kan vente til sommerens Madskoler - såvel som dem der gerne vil prøve en lidt mindre "model", inden de begiver sig ud i en hel uges Madskole,” fortæller Line Munk Damsgaard, der er ernæringschef og projektleder på Madskoler i Landbrug & Fødevarer.

Vinterferiens ’3 dage med Madskoler’ er de første nogensinde, men 4H håber, at konceptet bliver så stor en succes, at det kan køre i flere af de kortere skoleferier, fx også efterårsferien.

”Vi håber, at vores nye aktivitet kan give mange flere børn meget mere madglæde. Ligesom vi håber, at ’3 dage med Madskoler’ vil appellere til, at endnu flere frivillige tilmelder sig. For ligesom med sommerferiens uge-Madskoler er også ’3 dage med Madskoler’ 100% afhængig af frivillige kræfter – både fordi frivillige kan noget helt særligt og har et helt særligt drive, men også for at sikre den lavest mulige deltagerbetaling, så flest muligt har råd til at give deres barn oplevelsen,” siger Henrik Dalum, formand i 4H.

’3 dage med Madskoler’ arrangeres af 4H i et ikke kommercielt samarbejde med Landbrug & Fødevarer og REMA 1000. Deltagelse på 3 dage med Madskoler koster 370,- kr. pr. barn for 3 dage. Tilmelding kan ske på www.madskoler.dk, hvor du også kan læse mere om 3 dage med Madskoler.

Seneste Nyt

Madskoler aflyses i efterårsferien
30. sep, 2020, 01:23

Godt 500 børn og 200 frivillige er tilmeldt ’3 dage med Madskoler’ i efterårsferien. Men stigende smitte i samfundet og generel usikkerhed får arrangørerne til at aflyse arrangementerne. Det er anden gang i år, at parterne bag Madskoler må aflyse på grund af den generelle COVID-19-sitiation.


Forældre er trygge ved Madskoler
03. sep, 2020, 09:40

Det er en god og tryg oplevelse at sende sit barn på Madskole. Det viser en forældreevaluering af dette års særlige udgave af de populære Madskoler som måtte ændres på grund af Covid-19. Der er stadig mulighed for at sende børnene på den særlige "3 dage med Madskoler" i efterårsferien.


Særudgave af Madskoler indtager skolekøkkener landet over denne uge
03. aug, 2020, 12:19

Denne sidste sommerferieuge får knap 300 børn lærerige oplevelser med mad på ’3 dage med Madskoler’. Aktiviteten erstatter de populære Madskoler som i år er blevet aflyst på grund af COVID-19.


Særudgave af Madskoler for børn i sommerferien
24. jun, 2020, 11:26

’3 dage med Madskoler’ er navnet på en 3-dages aktivitet for børn i alderen 8-12 år, hvor de kan få gode oplevelser med mad. Aktiviteten erstatter de populære Madskoler som i år er blevet aflyst på grund af COVID-19.


PRESSEMEDDELELSE: Madskoler i sommerferien aflyses
13. maj, 2020, 09:58

Den populære sommerferieaktivitet Madskoler aflyses. Tryghed og sikkerhed for frivillige og børn kommer først og usikkerheden omkring retningslinjerne er for store, er begrundelsen.