Du kan stadig nå at blive frivillig hos Madskoler!

Hvis du kunne tænke dig at blive en del af Madskolers fantastiske hold af frivillige instruktører, kan du stadig nå at tilmelde dig.

Hvad end du er studerende og ønsker noget relevant og kompetencegivende til dit CV, er pensionist og elsker at arbejde med børn og lave mad – eller om du blot kunne tænke dig at bruge en uge af din sommerferie på at lære en gruppe børn om madlavning, sund kost og motion, så er Madskoler helt sikkert stedet for dig!

Vi søger frivillige i hele landet, der har mod på at gå i køkkenet med børnene, og det kræver ingen særlige kompetencer: Bare du har madglæde og lysten til at være sammen med børn, så er du velkommen. Vi opretter Madskoler der, hvor mindst fire frivillige kan og vil deltage i samme område og samme uge.

På hver Madskole deltager typisk 4-5 frivillige instruktører og 16-20 børn. Madskoler foregår typisk på lokale folkeskoler.

Hvad skal man lave?

Madlavningen – og at spise maden selvfølgelig – er i fokus, og vi garanterer mange hyggelige stunder med børnene, der allerede nu glæder sig til at komme på Madskole! Den mad, der laves på Madskoler, er sund og varieret og i overensstemmelse med De officielle Kostråd.

Med baggrund i det ugeprogram og den Madbog, som alle instruktører får tilsendt, lærer man børn, hvordan de kan træffe sundere valg i hverdagen gennem tilberedning af sunde retter i køkkenet og forskellige aktiviteter omhandlende blandt andet De officielle Kostråd, Nøglehulsmærket og madspild. Og hvem ved måske lærer du også selv noget nyt?

Hver instruktørgruppe mødes typisk 1-2 gange inden Madskolen starter for at lære hinanden at kende, forventningsafstemme og fordele opgaver i gruppen.

Alle frivillige får mulighed for at deltage i et landsdækkende instruktørmøder i slutningen af maj, hvor man bliver klædt godt på til opgaven som Madskoleinstruktør.

Tilmeld dig som frivillig instruktør

Du kan tilmelde dig som frivillig instruktør her.

Når du har tilmeldt dig vil du blive kontaktet af en lokal 4H-konsulent, som vil tale med dig om muligheden for at komme med som instruktør på en Madskole i de områder og de uger af sommerferien, som passer dig.

Vi håber, vi ses!

Seneste Nyt

Prøv kræfter med opskrifterne fra Madbogen 2018
09. jan, 2020, 01:14

Med hele 127 Madskoler, 2378 børn og 521 frivillige er der blevet bladret flittigt i Madbogen 2018. Nu har du også mulighed for at prøve kræfter med alle de lækre opskrifter, da Madbogen 2018 er tilgængelig her på Madskoler.dk.


Du kan stadig nå at blive frivillig hos Madskoler!
09. jan, 2020, 01:12

Hvis du kunne tænke dig at blive en del af Madskolers fantastiske hold af frivillige instruktører, kan du stadig nå at tilmelde dig.


Årets Madbog og Ugeprogram er på vej ud til instruktørerne
09. jan, 2020, 01:09

Vi har endelig fået årets eksemplar af Madbogen og Ugeprogrammet fra trykken – og sikke et eksemplar! De er fyldt med lækre opskrifter og sjove aktiviteter, børnene skal igennem på sommerens Madskoler.


Frivillige ildsjæle hyldet til madskolearrangement
09. jan, 2020, 01:07

Mere end 70 frivillige var samlet for at blive hyldet og dele sjove og søde historier, da der i Aarhus og København blev afholdt TAK-arrangement for Madskolers instruktører. Her blev de hyldet, og der var rig med mulighed for at møde hinanden og blive klogere på Madskoler.


Madbogen 2019 er online!
09. jan, 2020, 01:03

Der er blevet bladret flittigt i Madbogen 2019 på sommerens Madskoler. Vi håber, den kan skabe inspiration til ny, sund mad hjemme hos alle jer.